Σύμφωνα με μια έρευνα, το εκχύλισμα ενός κρεμμυδιού θα μπορούσε να μειώσει τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και χοληστερόλης στους διαβητικούς.
Η υπεργλυκαιμία και η υπογλυκαιμία, που αφήνονται χωρίς θεραπεία, μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή, σύμφωνα με την Κλινική Mayo. Η διατροφή παίζει βασικό ρόλο όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη. Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή επιπλοκών που
σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 1 και τον διαβήτη τύπου 2. Τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.Τα κρεμμύδια έχουν λίγες θερμίδες, αλλά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο πολλών παθήσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας κ.λπ.
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι το ταπεινό κρεμμύδι που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 50% θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για τους διαβητικούς.
Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο 97ο Ετήσιο Συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο έδειξαν ότι το εκχύλισμα κρεμμυδιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, όταν χορηγείται με αντιδιαβητικά φάρμακα που περιέχουν το δραστικό συστατικό μετφορμίνη.
Οι δόσεις ήταν 200, 400 και 600 mg ανά kg σωματικού βάρους.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των διαβητικών αρουραίων, εκείνοι που έλαβαν 400 mg και 600 mg εκχυλίσματος κρεμμυδιού ανά κιλό σωματικού βάρους μείωσαν σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 50 και 35%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το εκχύλισμα κρεμμυδιού οδήγησε σε αύξηση βάρους στους μη διαβητικούς αρουραίους, αλλά όχι στους διαβητικούς.
Ο Ojieh εξήγησε ότι τα κρεμμύδια είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά φαίνεται ότι αυτό το λαχανικό αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού που αυξάνει την όρεξη, γεγονός που οδηγεί στο να τρώμε περισσότερο.
Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, βιταμίνης C και διαφόρων απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών που προάγουν την υγεία με διάφορους τρόπους. Η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα κρεμμύδια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του διαβήτη.
Κατά συνέπεια η προσθήκη κρεμμυδιών στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διατήρηση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.
Πηγή: jpost.com
Από το onmed
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου