Οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι προφανώς λίγο μπερδεμένοι από τη συμπεριφορά των αθλητών στις καταδύσεις.
Οι δύτες συνήθως βγαίνουν από το νερό μετά από μια βουτιά και κάνουν αμέσως ένα γρήγορο ντους δίπλα στην πισίνα – παρόλο που είναι ήδη βρεγμένοι. Στη συνέχεια σκουπίζονται με μικρές πετσέτες – παρόλο που
θα βραχούν ξανά στην επόμενη βουτιά τους.Οπότε λοιπόν, γιατί το κάνουν αυτό; Το CNN μίλησε με τον Τζέικομπ Μπρίμερ, προπονητή καταδύσεων στο Πανεπιστήμιο Ball State στην Ιντιάνα.
Γιατί να κάνουν ντους οι δύτες
Σύμφωνα με τον Μπρίμερ, «Οι δύτες κάνουν ντους ανάμεσα στις καταδύσεις συνήθως μόνο για να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τους μυς τους ζεστούς». Συνήθως ξεπλένονται με νερό πιο ζεστό από την πισίνα.
Οι εσωτερικές πισίνες κατάδυσης, όπως αυτή στο Aquatics Centre του Τόκιο, πρέπει να διατηρούν θερμοκρασίες νερού τουλάχιστον 26 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τη FINA, το διοικητικό όργανο που θέτει κανόνες για διεθνείς αγώνες θαλάσσιων σπορ.
Οποιαδήποτε πίεση στην κίνηση των μυών μπορεί να οδηγήσει σε δραστικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μερικοί δύτες φορούν ταινία στα γόνατα, την πλάτη ή τους ώμους.
Είναι παρόμοιο με την ταινία που φορούν οι παίκτες του μπιτς βόλεϊ, οι τενίστες και άλλοι αθλητές. «Βασικά παρέχει απλά λίγη επιπλέον υποστήριξη και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στους μυς, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους», λέει ο Μπρίμερ.
Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό άθλημα όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός μεταλλίου και του να τερματίσεις έκτος, πολλοί αθλητές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.
Πηγή: iefimerida.gr
Από το diakonima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου