Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Είναι επίσημο: Ένας αστεροειδής θα φέρει το τέλος

 Η NASA κατέληξε πως αν ένας αστεροειδής βάλει στο μάτι τη Γη, δεν υπάρχει σωτηρία.

Ας βάλουμε το σενάριο «καταστροφή» στο τραπέζι. Ή μήπως να την πούμε «τέλος του μάταιου τούτου κόσμου»; Όπως και να την πούμε, το πιο πιθανό σενάριο που έρχεται στο μέσο μυαλό είναι ένας αστεροειδής που κινείται και πρόκειται να προσκρούσει στη γη. Oops… Ναι, δεν έχει πλάκα. Η NASA, ωστόσο, αποφάσισε να βρει λύση για αυτό το χειρότερο πιθανό σενάριο ή τουλάχιστον προσπάθησε. Το θέμα είναι πως

δεν τα κατάφερε και η πρόσκρουση ενός αστεροειδή στη Γη παραμένει μια πολύ πολύ κακή τροπή των πραγμάτων. Σε άλλα νέα δεν τη γλιτώνουμε.

Τα 2/3 των αστεροειδών με μέγεθος ικανό να προκαλέσουν μια καταστροφή παραμένουν ανεξερεύνητα. Κάπως έτσι η NASA  προχώρησε σε μια εβδομαδιαία άσκηση προσομοίωσης, για την υλοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν εμπειρογνώμονες από αμερικανικές και διαστημικές υπηρεσίες. Το concept ήταν απλό: ένας αστεροειδής σε απόσταση 35 εκατομμυρίων μιλίων μακριά από τη Γη, την πλησίαζε επικίνδυνα και επρόκειτο να τη χτυπήσει σε έξι μήνες. 

 

Ο αστεροειδής που οι υπεύθυνοι ονόμασαν 2021PDCθεωρητικά εμφανίστηκε στις 19 Απριλίου και με υπολογισμούς, οι ειδικοί κατέληξαν πως είχε 5% πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη στις 20 Οκτωβρίου.

Μια μέρα μετά, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά, η σύγκρουση ήταν το μόνο σίγουρο και το πιο πιθανό ήταν πως στις επόμενες δυο μέρες θα προσκρουόταν κάπου μεταξύ Τσεχίας, Γερμανίας και Αυστρίας. Η ενέργεια αυτής της πρόσκρουσης θα αντιστοιχούσε σε μια μεγάλη πυρηνική βόμβα.

Από το piraeuspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου