Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Τι τράβηξε από Γιατρούς ο Άγιος Πορφύριος – Βίντεο

Την στάση πολλών Ιεραρχών και Ιερέων που έχουν προβληματίσει ή πιέσει το ποίμνιο, ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό, απλό, σοφό και γεροντικό τρόπο ο πατήρ Γεώργιος Αλευράς, του Ιερού Κελλίου Αγίας Τριάδας Προβάτας στο Άγιον Όρος, λέγοντας πως η Εκκλησία φοβήθηκε όπως οι μαθητές του Χριστού την νύχτα της σύλληψής Του!

Και επειδή φοβήθηκε, υποκύπτει στους

άρχοντες του κόσμου τούτου...


ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

  Αυτή η απρόσμενη, η αιφνιδιαστική, αλλά τόσο διακριτική, λεπτή, διεισδυτική, βαθιά και ενωτική τοποθέτηση του Γέροντα, μας κάνει να σκεφτούμε ότι πράγματι ο φόβος είναι ανθρώπινος, κατανοητός, φυσικός για τους περισσότερους από εμάς, τους χωμάτινους, αδικαιολόγητος όμως για όσους λίγους έχουν αληθινή πίστη στον Χριστό, για τους ουράνιους, αφού ο Κύριος θεραπεύει πάσαν νόσον! Ακόμη και παράλυτους, ακόμη και λεπρούς, ακόμη και νεκρούς, επαναφέροντάς τους στην ζωή! Και μεγαλύτερη ακόμη δύναμή Του το να δίνει ζωή αιώνια, συγχωρώντας τις φοβερές αμαρτίες μας! Κάνοντας λευκή την σελίδα μας…

Τίποτα δεν είναι αδύνατον ή ακατόρθωτο για τον Χριστό, που έδωσε εξουσία “του δεσμείν και λύειν“, αλλά και του θεραπεύειν στους μαθητές Του, που όμως, εκείνες τις νύχτες της κοσμικής εξουσίας, της προδοσίας, της σύλληψης του Χριστού, λύγισαν, φοβήθηκαν κατά το ανθρώπινο, κρύφτηκαν, μέχρι και που αρνήθηκαν “ου κατ΄ επίγνωσην” τον Χριστό μας, όπως ο καλός Πέτρος, όπως οι περισσότεροι από εμάς, κάθε μέρα, σε κάθε δελτίο ειδήσεων, σε κάθε λόγο της Κυβέρνησης ή των Λοιμωξιολόγων, όπως και χθες της Τρόικας, της Μέρκελ και των Σκοπίων και αύριο ίσως και των Τούρκων…


Αλλά Εκκλησία Χριστού είναι το θάρρος, είναι η ελπίδα, είναι η Πίστη, που θα πει Εμπιστοσύνη!

Ο φόβος των μαθητών υπήρχε λοιπόν και τότε, υπάρχει και τώρα… Υπάρχει πάντα, σε όλες τις εποχές, που έχουν κάθε φορά τις δικές τους δυσκολίες. Αλλά πάντα υπάρχουν και κάποιοι άφοβοι να δίνουν κουράγιο, να δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο, να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη προς Εκείνον, να επαναφέρουν όλη την Εκκλησία ξανά στην βέβαιη και ακαταίσχυντη ελπίδα, όπως οι άφοβες Μυροφόρες και η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που όχι μόνο δεν φοβήθηκε Ρωμαίους, Γραμματείς και Φαρισαίους, όλες τις εξουσίες του καιρού της, αλλά έφτασε να πάει ακόμη και στον ίδιο τον Αυτοκράτορα στην μακρινή Ρώμη, για να καταγγείλει την άδικη σύλληψη, την ψεύτικη δίκη και την φρικτή σταύρωση του αθώου Χριστού μας! Και έγινε αιτία να διατάξει ο Αυτοκράτορας την άμεση σύλληψη των Αρχιερέων Άννα και Καϊάφα και του ίδιου του Ποντίου Πιλάτου! Μια γυναίκα! Που έδωσε θάρρος στους μαθητές οι οποίοι είχαν κλονιστεί. Και μια γυναίκα μας δίνει όλους θάρρος κάθε μέρα στην ζωή μας. Η κυρία Θεοτόκος! Που έχει και το προνόμιο της συνεχούς πρεσβείας στον Υιό της! Για να μην χάνουμε την πίστη μας, να μην χάνουμε τον δρόμο μας, να μην χάνουμε την γλυκύτατη, αναβλύζουσα χαρά της ψυχής μας, που είναι η Χάρη του Αγίου Πνεύματος!


Η Παναγία ας μας ξαναδώσει λοιπόν θάρρος και πίστη, σε όλη την Εκκλησία, σε όλο το Εκκλησίασμα, σε όλη την Ιεραρχία και ας παραμείνουμε όλοι ενωμένοι, αδελφωμένοι, χωρίς κατακρίσεις, με ελευθερία αλλά και σεβασμό, καθώς πλησιάζουν μάλιστα οι Παρακλήσεις της και η εορτή της, το “Πάσχα του καλοκαιριού“, η ανάσταση και μετάστασή της στο πλάι του Χριστού!

Ας λάβουμε θάρρος, το οποίο γεννά η ελπίδα και η πίστη και ο Υιός θα διαλύσει τον ιό, αν και εμείς αφήσουμε τον ιό και στραφούμε στον Παντοδύναμο Υιό!


ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

  

Ο Γέροντας Γεώργιος Αλευράς, αυτή η όχι τυχαία μορφή, αυτό το “παλικάρι” του Αγίου Πορφυρίου, διηγείται επίσης με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τι συνέβη στον Γέροντα Πορφύριο από τους γιατρούς, όταν είχε σπάσει το πόδι του και πώς θαυμαστά του έστειλε ένα μπαστουνάκι ο Άγιος Γεράσιμος Κεφαλληνίας, τον οποίο διακονούσε στο Παρεκκλήσι της Πολυκλινικής Αθηνών.

  Ακούστε το από την αρχή ως το τέλος στο βίντεο του Βασίλη Κωστούλα και γεμίστε ελπίδα και θάρρος. Οι Άγιοι είναι μαζί μας.

                      

Από το triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου