Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Βρήκαν και μπήκαν μέσα στην Κιβωτό του Νώε και τράβηξαν πλάνα, ισχυρίζεται ομάδα ερευνητών

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η «Κιβωτός του Νώε» και ο Μεγάλος Κατακλυσμός είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο σημαντικές και διάσημες ιστορίες που υπάρχουν σε πολλά αρχαία κείμενα, με διαφορετικές ονομασίες του κεντρικού ήρωα.

Αν κοιτάξουμε πίσω στα αρχαία κείμενα, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν μερικές περιγραφές της Κιβωτού του Νώε. Ωστόσο, το περίεργο

είναι ότι καμία από αυτές δεν φαίνεται να ικανοποιεί τα βασικά ναυτικά τεχνικά πρότυπα, θεωρώντας την Κιβωτό ως ένα πλεούμενο μη αξιόπλοον.

Παρ όλα αυτά, κάποιο είδος Κιβωτού θα πρέπει να υπήρξε όπως και ο Μεγάλος Κατακλυσμός, αφού και τα δύο περιγράφονται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς που έχουν περάσει από τον πλανήτη στο μακρινό παρελθόν.

Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από την Κίνα, όχι μόνο υπήρξε η Κιβωτός του Νώε, αλλά βρίσκεται σε ένα βουνό στην Τουρκία.

Όπως περιγράφει και η Βίβλος, η Κιβωτός στάθηκε στην κορυφή του όρους Αραράτ στην σημερινή Τουρκία. Αυτό υποστηρίζουν και οι Ασιάτες ερευνητές. Ωστόσο πολλοί έχουν αμφισβητήσει αυτή τους την ανακάλυψη όταν πρωτοανακοινώθηκε πριν αρκετά χρόνια.

«Όλα αυτά που αναφέρθηκαν είναι ένα ψέμα», δήλωσε ο Randall Price, διευθυντής των Ιουδαϊκών Σπουδών στο Liberty University στο Lynchburg, Va.

«Αυτή δεν είναι η κιβωτός του Νώε», συμπληρώνει και ο Bob Cornuke από το Bible Archaeology Search and Exploration Institute (Ινστιτούτο Αναζήτησης και Εξερεύνησης της Αρχαίας Γραφής). «Αυτό είναι ένα ψέμα. Είναι μια απάτη και μάλιστα υψίστου βαθμού, σύμφωνα με όσα μπορώ να έχω πρόσβαση και τα αποδεικτικά στοιχεία και να μιλήσω με αυτόπτες μάρτυρες και ανθρώπους από την Τουρκία».

Αλλά τι είδους κατακλυσμός θα μπορούσε να μεταφέρει την κιβωτό στην κορυφή του όρους Αραράτ; Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, η ιδέα μιας τέτοιας πλημμύρας υπάρχει εναντίον όλων των γεωλογικών μελετών, καθώς, σύμφωνα με πολλούς, μας λείπουν εμπειρικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε μια παγκόσμια πλημμύρα που είχε συμβεί, η οποία κάλυψε και εξαφάνισε φυτά, ζώα και, φυσικά, τα περισσότερα ίχνη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αλλά παρόλο που υπάρχουν πολλές γραπτές αποδείξεις που στηρίζουν την ύπαρξη της Μεγάλης Πλημμύρας ως πραγματικό γεγονός, πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι όλα αυτά περί Νώε είναι φαντασίες ή εμπνευσμένα από μύθους άλλων λαών όπως το «Το έπος του Γκιλγκαμές» ή του Δευκαλίωνα και της Πύρας, είτε και από άλλους θρύλους πλημμυρών όχι όμως αυτή της έκτασης.

Είναι γεγονός ότι αιώνες πριν εμφανιστεί ο Νώε στη Βίβλο, οι αρχαίες αφηγήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, περιέγραφαν μία παρόμοια ιστορία εμπλουτισμένη με στοιχεία και χαρακτηριστικά από την διαφορετική κουλτούρα του κάθε πολιτισμού.

«Οι προηγούμενες ιστορίες της Μεσοποταμίας είναι παρόμοιες όπου οι θεοί στέλνουν μια πλημμύρα για να εξαλείψουν τους ανθρώπους», δήλωσε ο βιβλικός αρχαιολόγος Eric Cline. «Υπάρχει ένας άνθρωπος που επιλέγουν να επιβιώσει. Κατασκευάζει μια βάρκα και φέρνει μέσα ζώα και καταλήγει σε ένα βουνό και έζησαν καλά (κι εμείς καλύτερα). Θα υποστήριζα ότι είναι η ίδια ιστορία».


Το αν η ανακάλυψη είναι πραγματική και αφορά την «Κιβωτός του Νώε» ή την Κιβωτό κάποιου άλλου (π.χ. του Δευκαλίωνα) ή όχι, παραμένει πραγματικά ένα μυστήριο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην είναι, αλλά υπάρχουν εξίσου αρκετοί λόγοι που υποδηλώνουν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι πέρα ως πέρα πραγματική.

Το θέμα της ανακάλυψης της Κιβωτού έχει απασχολήσει πολλές φορές τον διεθνή τύπο και το nationalgeographic.com, αλλά οι απόψεις πάντα διίστανται. Κι αν αυτό που βρήκαν οι Κινέζοι ερευνητές, δεν είναι η «Κιβωτός του Νώε», τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

 

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τους Κινέζους ερευνητές με ειδικές φόρμες και προστατευτικά κράνη να βρίσκονται ανάμεσα σε ξύλινες δοκούς, μέσα στον εσωτερικό χώρο της ανακάλυψής τους που η ίδιοι ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι η «Κιβωτός του Νώε»:

Inside Noah’s Ark!! Suppressed Footage!! 2014-15

Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου