Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τεχνικές επιβίωσης: Αυτοσχέδιο φανάρι χωρίς μπαταρίες

Αν βρεθούμε μια νύχτα στο δάσος θα διαπιστώσουμε πόσο πυκνό είναι το σκοτάδι στην φύση. Δεν είναι όπως στην πόλη που υπάρχουν πολλά φώτα διάσπαρτα. Είναι απαραίτητη λοιπόν μια πηγή φωτός για να πραγματοποιήσουμε έστω και τις στοιχειώδης εργασίες. Τι γίνετε όμως εάν δεν έχουμε μαζί μας φακό ή έχει αδειάσει η μπαταρία;

Μια καλή λύση είναι μια ράβδος χημικού φωτισμού καθώς αποτελεί μια εντελώς

αυτόνομη επιλογή.

1. Δεν χρειάζεται μπαταρία ή κάποια άλλη πηγή ενέργειας.

2. Είναι αδιάβροχη.

3. Μπορεί να παρέχει φως για 24 ώρες συνεχόμενα.

4. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε μακροχρόνια στο σακίδιο ή το αυτοκίνητο αφού μια ράβδος έχει διάρκεια ζωής 2 με 3 χρόνια.

Ο φωτισμός επιτυγχάνεται εάν αναμιχθούν τα δυο υγρά που υπάρχουν στο εσωτερικό της ράβδου. Αυτό γίνετε εάν πιέσουμε τη ράβδο με τα χέρια μας ώστε να σπάσει το χώρισμα που διαχωρίζει τα δυο υγρά.

 

Το φως που παράγεται αν και είναι σχετικά δυνατό, εντούτοις δεν απλώνεται στο χώρο. Για να βελτιώσουμε την απόδοση της ράβδου μπορούμε να την βάλουμε μέσα σε ένα μπουκάλι με νερό. Έτσι προκαλείται μεγαλύτερη διάχυση του φωτός λειτουργώντας ως ένα αυτοσχέδιο φανάρι.

Αποτελεί την ιδανική λύση για φωτισμό μέσα στο αντίσκηνο ή ακόμα και στο σπίτι μετά από διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

epiviosi.gr

Από το thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου