Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Τα κρυπτονομίσματα ως μέσο αγοραπωλησιών. H ύπουλη παγίδα τους και το σχέδιο σκλαβιάς.

Το 2008 ένας μυστηριώδους προελεύσεως άνθρωπος ,ο Satοshi Nakamoto ,έφτιαξε(όπως μας λέει το αφήγημα)ένα κείμενο 8 σελίδων που περιέγραφε μια θεωρία για το πρώτο νόμισμα με κρυπτογράφηση.Στις 3 Ιανουαρίου ο Satoshi από την θεωρία πέρασε στην πράξη και δημιούργησε το πρώτο block που περιείχε τα πρώτα 50 bitcoins. Ο κώδικας του πρώτου block περιείχε ένα μήνυμα: Το πρωτοσέλιδο από

τους Times του Λονδίνου, που ανάφερε ότι θα χρειαστεί και δεύτερο πακέτο διάσωσης για τις τράπεζες. Ήταν η περίοδος που το σκάσιμο της φούσκας των ενυπόθηκων δανείων είχε οδηγήσει σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση.Η πρόθεση του Nakamoto ήταν απόλυτα σαφής. Να μην έχουμε ανάγκη τις τράπεζες.

Kάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το πρώτο κρυπτονόμισμα που έμελλε να αλλάξει πλήρως και να διευκολύνει κατά πολύ τις ανώνυμες και πολλές φορές παράνομες συναλλαγές του διαδικτύου.


Όταν μιλάμε όμως για διαδίκτυο ,πως το προσδιορίζουμε;

To διαδίκτυο(internet) έχει 3 επίπεδα .Το πρώτο που όλοι ξέρουμε και χρησιμοποιούμε είναι το clear(surface) web που είναι εύκολα προσβάσιμο και εκεί μπορείς να βρείς μηχανές αναζήτησης όπου μπορείς να βρεις διάφορα πράγματα ανά τον κόσμο μέχρι εκεί που σου επιτρέπουν με τις απλές μηχανές αναζήτησης(google,bing κτλ).Το δεύτερο επίπεδο είναι το deep web, μέσα στο οποίο βρίσκεις ακόμα περισσότερα πράγματα .Εκεί έχει άλλες μηχανές αναζήτησης ,όπου μπορεί να βρει κανείς από ακαδημαϊκές πληροφορίες μέχρι ιστορικά ασθενών και κρατικά έγγραφα.Το τρίτο επίπεδο είναι και το πιο σκοτεινό ,το λεγόμενο dark web. Αυτό δεν είναι προσβάσιμο από «κοινό» υπολογιστή και για να μπορέσει κανείς να βρεθεί σε αυτό χρειάζεται συγκεκριμένο λογισμικό και πιο εξειδικευμένα προγράμματα. Αν και το να περιηγηθεί κανείς στο dark web είναι νόμιμο, ο χρήστης, θα έρθει σε επαφή με σελίδες οι οποίες δεν εντοπίζονται στον επιφανειακό ιστό. Αυτό σημαίνει πως οι σελίδες που βρίσκονται στο dark web είναι σελίδες στις οποίες δεν έχουν όλοι πρόσβαση και στις οποίες διατηρείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η ανωνυμία των χρηστών. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους στο dark web έχουν ανθίσει όλων των ειδών παράνομες δραστηριότητες. Μαύρη αγορά, εμπόριο ναρκωτικών/ όπλων/ παράνομων διαβατηρίων-ταυτοτήτων, επαγγελματίες δολοφόνοι, παραχαράξεις και παιδική πορνογραφία είναι μερικές μόνο από τις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο dark web.


Όπως αντιληφθήκατε η δημιουργία όλου αυτού του συστήματος με τα κρυπτονομίσματα ‘’έλυσε’’ τα χέρια όλων αυτών που ασχολούνται με τις παράνομες,διεστραμένες και διαστροφικές πολλές φορές δραστηριότητες και αγοραπωλησίες .

Αυτός είναι ένας λόγος λοιπόν που δημιουργήθηκε το κρυπτονόμισμα.Όπως μας λένε για να παρακάμπτεις τις τράπεζες και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν για το τι αγοραπωλησίες κάνεις και να μην φαίνεσαι και πουθενά.Εάν το σκεφτείτε ,οι τράπεζες τόσα χρόνια σε σπρώχνουν στην παρανομία ,οπότε ως εκ του θαύματος βρέθηκε επιτέλους ένας τρόπος να τις παρακάμπτεις. Ουσιαστικά ‘’νομιμοποιούν’’τις παράνομες και ανήθικες πράξεις με ένα σύστημα που είναι ακόμα πιο βαθιά μέρος του συστήματος …


Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη παγίδα.Οτι δημιουργήθηκε δηλαδή ένα σύστημα από το πουθενά που ‘’βολεύει’’ πολύ κόσμο..

Η δεύτερη παγίδα των κρυπτονομισμάτων είναι και αυτή πολύ σημαντική καθώς η ανεργία σε παγκόσμια επίπεδα καλπάζει ,ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην αγορά κρυπτονομισμάτων .Αυτό το κάνουν όχι επειδή θέλουν να αγοράσουν κάτι αλλά επειδή βλέπουν την τάση της κοινωνίας να στρέφεται προς την αγορά τους αποσκοπώντας στο να ανέβει η μετοχή τους και έτσι να βγάλουνε περισσότερα λεφτά.Αυτός είναι και ένας τεράστιος λόγος όπου το bitcoin για παράδειγμα αυτή την στιγμη εχει 49.083 δολλάρια ενώ τότε που πρωτοξεκίνησε όλο αυτό, στο όχι και τόσο μακρινό 2008, η New Liberty Standard καθόρισε την αξία του bitcoin στα 1.309,03 bitcoins προς 1 δολάριο.Τότε λοιπόν μπορούσες να πάρεις πάρα πολλά bitcoin σε πολύ μικρές τιμές .

Έτσι λοιπόν τοποθετώντας χρήματα και αγοράζοντας κρυπτονομίσματα μπορείς να βγάλεις λεφτά ,περιμένοντας βέβαια να ανέβουν οι τιμές τους σε βάθος χρόνου .

 

Η ύπουλη παγίδα σε αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ασχολείσαι με δεδομένα που είναι ακόμα πιο βαθιά μεσα στο σύστημα με στόχο να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το χρήμα και να μην μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό πλέον.Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον έχουν αγαπήσει πιο πολύ το μέσον (χρήμα) παρά το ίδιο το αγαθό.

Στο μέλλον δεν θα μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα σε αναγκάσουν για να μην χάσεις τις καταθέσεις σου ή τα λεφτά που έβγαλες και έχεις αγαπήσει να ‘’τσιπαριστείς’’για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτές με την καινούργια τεχνολογία πλέον που έρχεται ψηφιακά καλπάζοντας ακόμα με μεγαλύτερη ορμή εναντίων των ανθρώπων .( https://www.youtube.com/watch?v=hTBJ6OIGkzc)


Το σύστημα έρχεται κατά πάνω σου .

Η ψηφιακή σκλαβιά είναι πρό των πυλών.

Σκέψου τι μπορείς να κάνεις…

Νικόλαος Σακελλαρόπουλος (ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός- ερευνητής)

Από το thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου