Υπάρχουν πολλά που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με την παγιωμένη λογική του σήμερα. Όμως, ούτε και με τη λογική του παρελθόντος. Ένα από αυτά τα μυστήρια κρύβεται σε ένα Γαλλικό Jeton του 17ου αιώνα που δείχνει… όσο απίστευτο κι αν σας ακούγεται, έναν ιπτάμενο δίσκο!
Τα μεταλλικά Jetons παράγονταν στην Γαλλική επικράτεια και δεν ήταν νομίσματα συναλλαγών αλλά μη αριθμητικά κέρματα που αντικαθιστούσαν τα νομίσματα σε παίγνια, όπως συμβαίνει σήμερα με τις μάρκες στα
Cazino ή τα τόκεν στο διαδικτυακό τζόγο. Bέβαια, όπως κάθε νόμισμα, περιείχαν κι αυτά απεικονίσεις σημαντικών προσώπων ή γεγονότων των τόπων κατασκευής τους.
Έτσι, βάσει ενός περίεργου συμβάντος που εξελίχθηκε στον Γαλλικό ουρανό και πιθανότατα συζητήθηκε αρκετά εκείνη την εποχή για να αποτυπωθεί σε κέρμα, δημιουργήθηκε και το συγκεκριμένο Jeton του 1680, που όπως βλέπετε δείχνει το παράξενο δισκοειδές αντικείμενο να ίπταται ενός λιβαδιού, ανάμεσα στα σύννεφα.
Το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, που σήμερα θα ονομάζαμε ως ιπτάμενο δίσκο, δεν ομοιάζει με κανένα “πετούμενο” ανθρώπινης κατασκευής της εποχής εκείνης, αφού ουσιαστικά δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί ούτε καν τα αερόστατα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία, η πρώτη επιτυχημένη πτήση αερόστατου θεωρείται ότι έγινε από τους αδερφούς Μονγκολφιέ, και η πρώτη επανδρωμένη από τους, Ζαν-Φρανσουά Πιλάτρε ντε Ροζιε και Φρανσουά Λοράν, Μαρκήσιο του Αρλάντ, στις 21 Νοεμβρίου του 1783, στο Παρίσι.
Βέβαια, η ιδέα των αερομεταφορών υπήρχε από πιο πρίν, αφού βρίσκουμε αερόστατα σε σχέδια του Μπαρτολομέου ντε Γκουσμάο, που υποτίθεται ότι πέταξε ένα τέτοιο το 1709 στη Λισαβόνα, όμως και πάλι η αναφορά είναι μεταγενέστερη του κέρματος μας με τον ιπτάμενο δίσκο. Σημαντικό, επίσης, να σας αναφέρουμε, πως το 1670, ο Ιταλός κληρικός πατήρ Φραντσέσκο Λάμα, φιλόσοφος, θεολόγος και σπουδαίος φυσιοδίφης, δημοσίευσε ένα σύγγραμμά του με τίτλο «Προοίμιο μερικών νέων εφευρέσεων προτεινομένων από τη μεγάλη τέχνη». Στο έργο του αυτό, καθόρισε με εξαιρετική σαφήνεια τη θεωρία των αερόστατων και της αεροναυτιλίας, με χρήση ελαφρύτερων μέσων του αέρα. Μάλιστα στο έκτο κεφάλαιο του έργου του, ο Λάνα, περιγράφει σε σχέδιο ένα μικρό σκάφος που φέρει τέσσερις σφαίρες από φύλλα ορείχαλκου στις οποίες θα έπρεπε απαραίτητα να δημιουργηθεί κενό δια των οποίων και θα υψώνονταν και θα μετατρέπονταν σε αερόπλοιο. Ιστορικοί της εποχής βεβαιώνουν ότι ο Λάνα από έλλειψη χρημάτων δεν μπόρεσε να πειραματιστεί στο «ιπτάμενο πλοίο» όπως το είχε ονομάσει, για 10 δουκάτα που δεν είχε, και κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να του προσφέρει.
Αν και το έργο του γέννησε την ιδέα για τα αερόστατα ένα αιώνα μετά το θάνατό του, και πάλι δεν δικαιολογεί τον ιπτάμενο δίσκο που απεικονίζει το jeton που ερευνούμε, λόγω του εντελώς διαφορετικού σχήματος του αερόπλοιου στα σχέδια του Λάνα με αυτό που βλέπουμε στην απεικόνιση. Κι εκεί που κάποιοι σύγχρονοι μελετητές πριν λίγα χρόνια πήραν το θάρρος να μιλήσουν για θρησκευτικής έμπνευσης απεικόνιση με το Βιβλικό Τροχό του προφήτη Ιεζεκιήλ να πετα, δεν τόλμησαν να συνεχίσουν το συσχετισμό αυτό, αφού ούτε με αυτόν υπάρχουν ομοιότητες.
Στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ, ο ομώνυμος προφήτης περιγράφει ένα όραμα που είδε, στο οποίο υπήρχε ένα ιπτάμενο άρμα που το τραβούσαν τέσσερα πλάσματα, που το καθένα τους είχε τέσερα πρόσωπα και τέσσερις φτερούγες· και δίπλα στο κάθε πλάσμα, υπήρχε ένας τροχός, και ο Ιεζεκιήλ λέει ότι «και οι τέσσαρες είχον το αυτό ομοίωμα, ως εάν ήτο τροχός εν μέσω τροχού» και ότι
«ήσαν κύκλω πλήρεις οφθαλμών».
Περισσότερες δυσκολίες για την αποκρυπτογράφηση της εικόνας του Γαλλικού κέρματος παιγνίων του 1680, δημιουργούνται και από την περιμετρική αναγραφή των λέξεων OPPORTUNUS ADEST, που μεταφράζονται ως “είναι εδώ, σε έναν επίκαιρο χρόνο”. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν αυτό που είδαν οι μάρτυρες ήταν ένα σκάφος εξωγήινων επισκεπτών που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή όπως αναγράφηκε, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως ακόμα κι αν ήταν αυτό, οι γνώσεις της εποχής εκείνης θα τους οδηγούσαν να πιστέψουν πως πρόκειται για τον οιωνό του Βιβλικού Τροχού…
Έρευνα-επιμέλεια κειμένου σε πρώτη δημοσίευση για το GRDiscovery: Xάρης Κουτσιαύτης, ερευνητής εξωγήινης επισκεψιμότητας & UFOs.
grdiscovery.com
Από το amfipolinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου