Διαμαντόπουλος Χρήστος
Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκο Θωμαΐδη, αν κάποιος νοσεί από τον ιό από τα απορρίμματα του, τα οποία πηγαίνουν στην Ψυττάλεια, μπορεί να φανεί το ιικό φορτίο – Τι δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις.
Την αισιοδοξία του για τις μετρήσεις που γίνονται στα λύματα στην Αττική τα οποία αποτυπώνουν τον
αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην κοινότητα, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης.Η προηγούμενη έρευνα του που προκάλεσε αίσθηση έκανε λόγο για περίπου 60.000 κρούσματα. Πλέον αυτό που φάνηκε προσφάτως σε διάστημα πέντε ημερών – σύμφωνα με τον ίδιο - δείχνει περίπου 40.000 κρούσματα.
Ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε, ότι, αν εφαρμοστούν τα μέτρα, το επόμενο διάστημα τα νούμερα θα είναι σαφώς μειωμένα με μια σημαντική ανάσχεση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο.
«Από την Παρασκευή 6/11 ως και χθες (11/11) οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μικρή μείωση στο ιικό φορτίο. Με βάσει τα στοιχεία που έχουμε αυτήν τη στιγμή στην Αττική πρέπει να υπάρχουν περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει στα λύματα δεν είναι ο ακριβής αριθμός αλλά η τάση. Να δούμε δηλαδή πως εξελίσσεται η διάδοση. Μείωση θεωρώ ότι θα δούμε τις επόμενες ημέρες», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής.
Απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με τις ημέρες που παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων, ο κ. Θωμαΐδης αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη την 20η Οκτωβρίου και την προηγούμενη Τετάρτη. Ωστόσο όπως τόνισε τις τελευταίες ημέρες (από Παρασκευή ως τώρα) παρατηρείται μικρή
μείωση.
«Αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψην μας με τις μετρήσεις στα λύματα είναι ότι τα αποτελέσματα των μέτρων έχουν αντίκτυπο δυο εβδομάδες μετά. Άρα τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των πρώτων μέτρων και όχι από το lockdown του περασμένου Σαββάτου (7/11)».
Τέλος ο κ. Νίκος Θωμαΐδης εκτίμησε ότι για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας τα μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και μια εβδομάδα τουλάχιστον τον Δεκέμβριο ενώ συμβούλεψε ότι και μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας θα πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχνωτισμό στην εργασία (εφαρμογή της τηλεργασίας) και τα ΜΜΜ, και να φοράμε μάσκα!
Από το newsbomb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου