Οι δημιουργοί του «Ouroboros Steak» δηλαδή της «μπριζόλα Ουροβόρος», δίνουν χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες τη δυνατότητα σε όσους είναι σκεπτικοί στο να φάνε κρέας, να φάνε το δικό τους κρέας.
Τα εργαλεία για το «φτιάξτο μόνος σου» γεύμα δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ, δίνοντας το όνομα «Ouroboros» και με τα οποία ο καταναλωτής καλλιεργεί
βρώσιμο κρέας από τα ανθρώπινα κύτταρα του, σε μια προσπάθεια να αμφισβητηθεί η ηθική της κατανάλωσης κρέατος οποιουδήποτε είδους.«Ο καλλιεργημένος εαυτός σας. Καλλιεργημένα τρόφιμα με βιώσιμη, ηθική και συναινετική προέλευση» αναφέρει η περιγραφή του λογαριασμού στο Instagram για την καινοτομία αυτή, προσφέροντας αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν δείγματα αυτού που φαίνεται να είναι συνθετικό ανθρώπινο κρέας.
Σύμφωνα με την Ourochef Inc - την εταιρεία πίσω από το εμπορικό σήμα - θα παρέχουν «όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε καλλιεργημένα τρόφιμα στο σπίτι από τα δικά σας κύτταρα», συμπεριλαμβανομένων θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη υγιών κυττάρων, ικριωμάτων για να φτιάξετε νόστιμες υφές και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα κουζίνας, εργαλεία και συσκευές που μπορεί να χρειαστεί να παράγει τρόφιμα από - όχι για τον εαυτό του.
Σχολιάζοντας εάν η διαδικασία θα μπορούσε να θεωρηθεί μορφή κανιβαλισμού, η βιομηχανική σχεδιάστρια Γκρέις Νάιτ, συνιδρύτρια του έργου, λέει ότι δεν είναι, τεχνικά, όχι.
Όπως εξήγησε η Νάιτ στο περιοδικό DeZeen «Το ληγμένο ανθρώπινο αίμα είναι ένα απόβλητο υλικό στο ιατρικό σύστημα και είναι φθηνότερο και πιο βιώσιμο από το FBS, αλλά πολιτισμικά λιγότερο αποδεκτό. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση του εαυτού μας είναι κανιβαλισμός, κάτι που τεχνικά δεν είναι».
Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, το έργο προορίζεται πρωταρχικά να είναι προκλητικό και όχι προώθηση του «φαγητού μας».
«Δεν προωθούμε το «φαγητό» ως μια ρεαλιστική λύση που θα καλύψει τις ανάγκες σε ανθρώπινες πρωτεΐνες. Μάλλον θέτουμε μια ερώτηση: ποιες θα ήταν οι θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε κρέας με τον ρυθμό που έχουμε; Στο μέλλον, ποιος θα είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά κρέας ζώων και ποιος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να καλλιεργήσει κρέας από τον εαυτό του;», σχολίασε ο ερευνητής Ορκάν Τέλαν.
Οι λεγόμενες ανθρώπινες μπριζόλες πήραν το όνομά τους από το αρχαίο μυθικό πλάσμα Ουροβόρος όφις, το φίδι που τρώει τη δική του ουρά και που αντιπροσωπεύει τον αιώνιο κύκλο θανάτου και αναγέννησης.
Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ουρές, τα κύτταρα για τις μπριζόλες θα λαμβάνονται από το εσωτερικό του μάγουλου κάποιου και στη συνέχεια θα παρέχεται ορός από αίμα που έχει λήξει.
Από το pentapostagma
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου