Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Το μυστηριώδες φλεγόμενο αντικείμενο πάνω από τη Λέσβο, το 1963…

Σταύρος Πλακίδης (1893 – 1990)

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 2 Νοεμβρίου του 1963, ένα φλεγόμενο αντικείμενο εξαιρετικής λάμψης και ασυνήθιστου όγκου, εθεάθη να κινείται στον ουράνιο θόλο και να πέφτει στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.
Το γεγονός αναφέρθηκε στον Καθηγητή της Αστρονομίας και Διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρο Πλακίδη, του οποίου
προκάλεσε το ενδιαφέρον. Το φωτεινό αντικείμενο αντιλήφθηκαν δύο άτομα, τα οποία θεωρούνταν ως αξιόπιστοι μάρτυρες, ο δικηγόρος Αθηνών Θ. Σαρίκας, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, εκτελώντας χρέη δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές του χωριού Σκαλοχωρίου και ο συνάδελφός του Κ. Χαρλάς, ο οποίος κι αυτός ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος σε άλλο τμήμα του ίδιου χωριού.

Όπως ανέφεραν και οι δυο αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το απόγευμα εκείνης της ημέρας, μεταξύ 7 και 8:30, ενώ περπατούσαν, διέκριναν αιφνιδίως ένα ουράνιο σώμα να κινείται με κατεύθυνση από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά. Το μυστηριώδες αντικείμενο είχε
εξαιρετική λάμψη, ενώ το μέγεθός του ήταν ασύνηθες, κατά πολύ μεγαλύτερο από τον πλανήτη Αφροδίτη.


Έκπληκτοι, παρατηρούσαν την πορεία του σώματος αυτού στον ουράνιο θόλο, η οποία ήταν περισσότερο αργή σε σχέση με τους συνήθεις αερόλιθους. Το σώμα εξαφανίστηκε πίσω από το βουνό, ενώ έδινε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι θα έπεφτε στη θάλασσα.
Μετά την εξαφάνιση του περίεργου αυτού ουράνιου αντικειμένου, διατηρήθηκε η ουρά της λάμψης για περισσότερο από μισό λεπτό και είχε χρώμα λευκό προς το ασημί.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 07/11/1963…
ΠΗΓΗ
Από το periergaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου