Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Το τριγωνικό σπίτι στην Κορινθία που είναι βασισμένο στο Πυθαγόρειο Θεώρημα [βίντεο]

Ένα τριγωνικό σπίτι-όνειρο στην Κορινθία, βασισμένο στο Πυθαγόρειο θεώρημα

Ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην ελληνική επαρχία.
Στα Γεράνεια όρη, ανάμεσα σε 600 ελιές, βρίσκεται ένα εκπληκτικό σπίτι που δίνει την αίσθηση ότι φύση και κατοικία είναι ένα. Με εξωτερικό τοίχο, που εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών και τζαμαρίες που ανοίγουν για να καταργήσουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αυτό το σπίτι-όνειρο, έχει ελάχιστα
πράγματα μέσα «Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο» λέει γελώντας η ιδιοκτήτριά του, η οποία επέλεξε τον μίνιμαλ τρόπο ζωής.

Το τριγωνικό σπίτι είναι δημιουργία του Αρχιτέκτονα Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου και στηρίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα.
Το συγκεκριμένο σημείο επελέγη από τους ιδιοκτήτες καθώς ήθελαν να βρίσκονται στην καρδιά της φύσης «περάσαμε τη ζωή μας μέσα σε ένα γραφείο» αναφέρουν.
Με ένα εντυπωσιακό τζάκι και φυτά στον εξωτερικό χώρο που γίνονται ένα με το σπίτι, αυτή η οικία, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικής αρχιτεκτονικής. bovary.gr
                    
Απίστευτη ομορφιά! Όπως το υποδηλώνει το όνομά του, το Πυθαγόρειο εμπνέεται από το πυθαγόρειο θεώρημα και αυτός είναι και ο λόγος που έχει τριγωνικό σχήμα. Με εξωτερικό τοίχο, που εγγυάται την ασφάλεια των ιδιοκτητών και τζαμαρίες που ανοίγουν για να καταργήσουν τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αυτό το σπίτι-όνειρο, έχει ελάχιστα πράγματα μέσα. «Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο», λέει γελώντας η ιδιοκτήτριά του, η οποία επέλεξε τον μίνιμαλ τρόπο ζωής.
                   
Το Πυθαγόρειο θεώρημα ή θεώρημα του Πυθαγόρα στα μαθηματικά, είναι σχέση της ευκλείδειας γεωμετρίας ανάμεσα στις πλευρές ενός ορθογώνιου τριγώνου. Συνεπώς αποτελεί θεώρημα της επίπεδης γεωμετρίας.


Σύμφωνα με το Πυθαγόρειο Θεώρημα, που εξ ονόματος αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πυθαγόρα: «ἐν τοῖς ὀρθογωνίοις τριγώνοις τὸ ἀπὸ τῆς τὴν ὀρθὴν γωνίαν ὑποτεινούσης πλευρᾶς τετράγωνον ἴσον ἐστὶ τοῖς ἀπὸ τῶν τὴν ὀρθὴν γωνίαν περιεχουσῶν πλευρῶν τετραγώνοις.».
Δηλαδή: «το τετράγωνο της υποτινούσης (της πλευράς που βρίσκεται απέναντι από την ορθή γωνία) ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο καθέτων πλευρών».
Το θεώρημα μπορεί να γραφεί ως εξίσωση συσχετίζοντας τα μήκη των πλευρών α,β και γ, που ονομάζεται πυθαγόρεια εξίσωση:

 (όπου β και γ τα μήκη των δύο κάθετων πλευρών και α το μήκος της υποτείνουσας)

Δείτε περισσότερα στο sophia-ntrekou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου