Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνικό δημοσίευμα του 1932 – Το στοιχειωμένο νεκροταφείο του Σάουθ Μιμς… (ΦΩΤΟ)

Κάθε βράδυ, το νεκροταφείο του παλαιού μοναστηριού του Σάουθ Μιμς, στο Hertfordshire της Αγγλίας, ζωντάνευε με έναν μακάβριο τρόπο, καθώς τα φαντάσματα έβγαιναν από τους τάφους τους και περιφέρονταν στον χώρο.

Αυτό τουλάχιστον βεβαίωνε κατηγορηματικά ο Εφημέριος του ναού Άλλεν Χέι, ο οποίος είχε παραχωρήσει σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα “Daily Chronicle”.
Σύμφωνα με τον Αιδεσιμότατο, το φάντασμα που συμπονούσε πιο πολύ από όλα ήταν εκείνο της Λευκής Κυρίας, της Μπιάνκα. Επρόκειτο για την άυλη οντότητα μιας
μεγαλοπρεπούς γυναίκας με κατάλευκα μαλλιά, η ανθρώπινη ύπαρξη της οποίας παρέμενε μυστηριώδης.
Ο Αιδεσιμότατος Χέι, αλλά και πλήθος πιστών, είχαν δει κατ’ επανάληψη το φάντασμα αυτό και μέσα στο παρεκκλήσι να γονατίζει ευλαβικά, αλλά και έξω στον δρόμο να βγαίνει από το νεκροταφείο, χωρίς ποτέ να ενοχλήσει κανέναν. Μα, αν τύχαινε κανείς να το πλησιάσει, η Λευκή Κυρία χανόταν τρομαγμένη μέσα σ’ ένα γαλακτώδες σύννεφο.

Ο Εφημέριος, όμως, αν και συμπαθούσε την Μπιάνκα, δήλωνε αγανακτισμένος με ένα άλλο φάντασμα, αυτό του Σερ Τζέφρι ντε Μάντβιλ, ο οποίος έχτισε πριν από 800 χρόνια την εκκλησία και ενοχλούσε όλον τον κόσμο, επειδή ο Επίσκοπος της εποχής του τον είχε αφήσει άταφο επί τρία ολόκληρα χρόνια, με το πτώμα του κρεμασμένο πάνω σε μια μηλιά, εξαιτίας των πολλών αμαρτημάτων του.
Άλλα φαντάσματα που επισκέπτονταν συχνά το νεκροταφείο του Σάουθ Μιμς ήταν του Ναυάρχου Τζον Μπινγκ, ο οποίος απαγχονίστηκε το 1757 στο Πόρτσμουθ, αλλά και του ληστή Γουίλλιαμ Γουώρντ, καθώς και του πειρατή Μπέντζαμιν Γουώρφικ, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως, ενώ έκανε τον περίπατό του σε απόσταση λίγων βημάτων από το μοναστήρι.



Υπάρχουν και άλλα φαντάσματα που εμφανίζονταν στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, όχι, όμως, τόσο γνωστά όσο τα προαναφερόμενα. Ο κόσμος είχε πλέον συνηθίσει στην παρουσία τους και κανείς δε διαμαρτυρόταν, εκτός από τον Εφημέριο.
Η αγγλική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών μελετούσε τα φαινόμενα, τηρούσε, όμως, άκρα επιφυλακτικότητα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 21/12/1932…
Από strangepress, ΦΩΤΟ
Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου