Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να μεταδίδουν ήχο με λέιζερ, από μουσική μέχρι ομιλία, σε ένα άτομο σε ένα δωμάτιο χωρίς απαραίτητο εξοπλισμό δέκτη
Θεωρείται ως μια πιθανή «πρόοδος για το μέλλον του ήχου και της επικοινωνίας».
«Το σύστημά μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποια απόσταση μακριά για να παράγει πληροφορίες κατευθείαν στο αυτί κάποιου», δήλωσε ο
ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, Charles M. Wynn, σε δελτίο τύπου. «Είναι το πρώτο σύστημα που χρησιμοποιεί λέιζερ τα οποία είναι πλήρως ασφαλή για τα μάτια και το δέρμα για να στείλουν ένα ηχητικό σήμα σε ένα συγκεκριμένο άτομο σε οποιαδήποτε τοποθεσία».
ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, Charles M. Wynn, σε δελτίο τύπου. «Είναι το πρώτο σύστημα που χρησιμοποιεί λέιζερ τα οποία είναι πλήρως ασφαλή για τα μάτια και το δέρμα για να στείλουν ένα ηχητικό σήμα σε ένα συγκεκριμένο άτομο σε οποιαδήποτε τοποθεσία».
Σε μια δημοσίευση που εκδόθηκε την Παρασκευή στο περιοδικό Optics Letters, η ομάδα MIT περιγράφει πώς αναπτύχθηκαν δύο διαφορετικές μέθοδοι για τη μετάδοση ήχων, μουσικής και ηχογραφημένων ομιλιών μέσω λέιζερ.
Και οι δύο τεχνικές επωφελούνται από κάτι που ονομάζεται φωτοακουστικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ο σχηματισμός ηχητικών κυμάτων ως αποτέλεσμα ενός απορροφητικού υλικού. Στην περίπτωση της έρευνας του MIT, το υλικό αυτό ήταν υδρατμοί στον αέρα.
Σε μια από τις μεθόδους τους, οι ερευνητές «σάρωσαν» μια ακτίνα λέιζερ στην ταχύτητα του ήχου, αλλάζοντας το μήκος των σαρώσεων για να κωδικοποιήσουν διαφορετικά ακουστικά βήματα.
Αυτή η τεχνική τους επέτρεψε να μεταδίδουν ήχο σε ένα άτομο πάνω από 8,2 μέτρα μακριά σε όγκο 60 ντεσιμπέλ, χωρίς κανέναν άλλον που βρίσκεται μεταξύ της πηγής του ήχου και του στόχου να μπορεί να τον ακούσει.
Στην άλλη μέθοδο, κωδικοποίησαν ένα ηχητικό μήνυμα ρυθμίζοντας την ισχύ της δέσμης λέιζερ. Είπαν ότι αυτή η τεχνική παρήγαγε ένα πιο ήσυχο αλλά σαφέστερο αποτέλεσμα.
Για το ποια θα είναι η χρήση ενός τέτοιου λέιζερ, η ομάδα του MIT έχει -λέει- σημαντικές εφαρμογές κατά νου για την τεχνολογία της.
Πιστεύουν ότι η περαιτέρω έρευνα θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την απόσταση μετάδοσης, η οποία θα μπορούσε να καταστήσει την τεχνική χρήσιμη σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης σε πολίτες – οι αρχές θα μπορούσαν να εκπέμπουν οδηγίες απευθείας σε άτομα χωρίς να τους ακούσουν άλλοι.
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει τελικά μια εμπορική τεχνολογία», δήλωσε ο ερευνητής Ryan M. Sullenberger. «Υπάρχουν πολλές συναρπαστικές δυνατότητες, και θέλουμε να αναπτύξουμε την τεχνολογία επικοινωνιών με χρήσιμους τρόπους».
Όταν οι «συνωμοσιολόγοι» έλεγαν ότι αυτό γίνεται
Η μέχρι τώρα πείρα μας έχει διδάξει τα ακόλουθα:
- Οποιαδήποτε καινοτομία και ανακάλυψη που παρουσιάζεται για το καλό και την προστασία των πολιτών, κάλλιστα μπορεί να δουλέψει και ανάποδα
- Όταν ακούμε ότι οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν ή κατασκεύασαν κάτι, συνήθως αυτό έχει γίνει πολύ καιρό πριν, χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς και απλά ήρθε η ώρα «το προϊόν» να βγει στην αγορά
- Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά: Ακτιβιστές στις ΗΠΑ έχουν πολλές φορές τονίσει ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί, επιθέσεις, αυτοκτονίες, διπλό φονικό + αυτοκτονία, από ανθρώπους καθ’ όλα ήσυχους με ίσως κάποιες ευαισθησίες (τις οποίες αποκαλούν «ψυχολογικά προβλήματα») είναι εύκολοι στόχοι για πειράματα ελέγχου του νου, με ηχητικά ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και δεν είναι λίγες οι φορές που, αν δεν έχουν δολοφονηθεί οι δράστες επί τόπου, συνήθως λένε ότι έκαναν ό,τι έκαναν γιατί άκουγαν φωνές μέσα στο κεφάλι
Φυσικά, η εύκολη πάντα λύση, είναι όλο αυτό να αποδοθεί σε σχιζοφρένεια. Ωστόσο η πραγματική σχιζοφρένεια βρίσκεται σε αυτούς που σκέφτονται, μελετούν και εφαρμόζουν τέτοια τόσο επικίνδυνα και απάνθρωπα «γκατζετάκια»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου