Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσίπρας φέρνει τη Συμφωνία των Πρεσπών με fast-track διαδικασίες

Σε μια προσπάθεια νέου πολιτικού αιφνιδιασμού ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να φέρει άρον – άρον στη Βουλή προς κύρωση την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που «τσουβαλιάζει» με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ένα σοβαρό εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια ιδιόμορφη κούρσα ενάντια στο
χρόνο, ώστε να εισαγάγει την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων στη Βουλή το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή (18/01/2019), με σκοπό η συζήτηση και η κρίσιμη ψηφοφορία να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το CNN Greeceτην ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη η Συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες εκτός των άλλων θα πρέπει να αναδιατάξουν την κυβερνητική πλειοψηφία μετά την άρση της εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων που μετείχε και θα εξακολουθεί να μετέχει ως ανεξάρτητος βουλευτής ο Σπύρος Δανέλλης και στην οποία θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική δεδηλωμένη, θα πρέπει το Ποτάμι να προτείνει δικό του βουλευτή κι ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει όσους χρειάζονται.
Νωρίτερα πάντως, στη Βουλή κυκλοφόρησαν σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας, με κύρωση της Συμφωνίας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.
Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε η ξαφνική (;) αλλαγή ρότας του Ποταμιού, το οποίο πλέον φαίνεται να παίζει με τις λέξεις.
Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη (15/01/2019) από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε πως «το Ποτάμι είτε θα ψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε θα απέχει από τη συνεδρίαση».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε πως το κόμμα δεν αλλάζει της θέση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πως «εκείνο που αλλάζει είναι το πολιτικό σκηνικό».
Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου