Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Πανελλήνια αποκλειστικότητα: Τι σημαίνει ο όρος «Tsipras moment» – Από την Ιταλία σε όλον τον πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Το σύνθημα «μνημόνιο με το λαό» λανσάρει πλέον για τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι με ποιο… λαό;
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Τον φτωχοποιημένο, τον οποίο «παρηγορεί» η Αριστερά με επιδόματα, την ώρα που
ετοιμάζεται να αφαιμάξει όσους «μεσαίους» στέκονται ακόμα στα πόδια τους;
Εξ αυτού του λόγου είπε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα!
Πρώτα υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα «βρέχει» χρήμα και τελικά αυτό που ξεκινά με το κοινωνικό μέρισμα είναι κάτι ψιλόβροχα για όσους έχασαν δουλειά, σπίτι και κεφάλαιο χάρη στην υπερφορολόγηση.
Η συγκεκριμένη «τακτική» πλέον έχει και αυτή το όνομά της.
Όπως αποκαλύπτουν οι Ιταλοί στην Ευρώπη πλέον υπάρχει ο όρος «Tsipras moment», όταν δηλαδή ένας πολιτικός λέει πρώτα ψέματα και εν συνεχεία αλλάζει ρότα και δρα, σύμφωνα, με τον διεθνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην δική μας περίπτωση χωρίς ίχνος διάθεσης ουσιαστικής στήριξης του ελληνικού λαού.
Στην Ιταλία, ο πρώην πρωθυπουργός και Ισόβιος Γερουσιαστής στην Ιταλική Γερουσία, Μάριο Μόντι, αναφερόμενος στην ιταλική κυβέρνηση δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Δεν πιστεύω πως είμαστε μακριά από το «Tsipras moment», αλλά το «Salvini-Di Maio moment» έχει κρατήσει αρκετά. Ο Τσίπρας άλλαξε άποψη, όταν είδε πως οι Έλληνες δεν θέλουν να βγουν από το ευρώ».
Ο Αλέξης Τσίπρας, που σχεδίαζε Μνημόνιο εκτός ευρώ (βλ. δημοψήφισμα), έδωσε τελικά στην χώρα ακόμα δύο Μνημόνια, εντός αυτού, «προίκα» και ενώ η χώρα έβγαινε, πριν εκλεγεί, από την λαίλαπα, στην οποία την είχε βάλει ο ΓΑΠ, με δηλώσεις από το Καστελόριζο.


Οι υποσχέσεις για «νταούλια και ζουρνάδες» έγιναν «υπερταμείο, ανοιχτά σύνορα, Συμφωνία Πρεσπών, πρωτοφανής υπερφορολόγηση, καθημερινές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, έμφυλες ταυτότητες στα σχολεία κτλ.»
Όλα αυτά πλέον έχουν όνομα: «Tsipras moment».
Τα ίδια θα κάνει και ο Σαλβίνι; Αυτό τον προτρέπει ο παγκοσμιοποιητής Μόντι.
Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου