Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ανακαλύφθηκαν Τεράστια Κενά Κάτω Από Το Θιβέτ. Πύλες Που Κάποιοι Σφράγισαν Στο Παρελθόν;

Μία παράξενη θεωρία φαίνεται πως είναι στα πρόθυρα να ξεδιπλωθεί καθώς μία επιστημονική μελέτη έκανε μία συνταρακτική διάγνωση στην ευρύτερη περιοχή του Θοβέτ και της Ινδίας.Όπως διαβάζουμε στο earth-chronicles.com η μελέτη βασίζεται στην εξέταση γεωλογικών φαινομένων που έχουν να κάνουν με ένα παρελθόν που, ωστόσο, επηρεάζει το μέλλον της περιοχής.
Η σύγκρουση των τεκτονικών πλακών της Ινδίας και της Ευρασίας οδήγησε στο γεγονός ότι ο
μανδύας της Γης κάτω από τη μελλοντική χερσόνησο Hindustan «εξερράγη» σε τέσσερα χωριστά τμήματα, δημιουργώντας «κενά». Αυτό είναι το συμπέρασμα από γεωλόγους που δημοσίευσαν ένα άρθρο στο περιοδικό PNAS.

«Η σύγκρουση των ινδικών και ευρασιατικών πλακών όχι μόνο δημιούργησε τη μελλοντική Ανατολική Ασία αλλά προκάλεσε επίσης και μερικούς από τους ισχυρότερους και πιο θανατηφόρους σεισμούς στην ιστορία.
Η παρουσία τέτοιων κενών στο μανδύα εξηγεί γιατί ισχυροί σεισμοί δεν συμβαίνουν πλέον σε όλες, παρά μόνο σε ορισμένες περιοχές του Θιβέτ», λέει ο Xiaodong Song του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο των ΗΠΑ.
Η Ινδία, σε αντίθεση με πολλές άλλες περιοχές της Ευρασίας, είναι ένα είδος γεωλογικού «μετανάστη». Δεν ήταν μέρος μιας γιγαντιαίας τεκτονικής πλάκας της Ευρασίας αρχικά, αλλά προσχώρησε στην ήπειρό μας σχετικά πρόσφατα, περίπου 65-70 εκατομμύρια χρόνια πριν. Πριν από αυτό, ήταν μέρος της Gondwana, της νότιας υπερποντίωσης, οπότε οι «γείτονές» της, ήταν η Αυστραλία, η Αφρική, η Ανταρκτική και η Νότιος Αμερική.

Η καλύτερη και λεπτομερέστερη προσέγγιση για μελέτη της περιοχής, περιπλέκεται από το γεγονός ότι το Θιβέτ και τα Ιμαλάια παραμένουν ένα από τα πιο απρόσιτα και σχεδόν ανέπαφα μέρη των πολιτισμών της Γης,
Ωστόσο η ομάδα ανέλυσε και συνδύασε δεδομένα που προέκυψαν από παρατηρήσεις των πρόσφατων μεγάλων σεισμών στο Θιβέτ.
Με βάση τις μετρήσεις των εγκάρσιων και διαμήκων σεισμικών κυμάτων οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εικονικό αντίγραφο του Θιβέτ με βάθος 160 χιλιομέτρων και να καταλάβουν πού βρίσκεται η γραμμή επαφής μεταξύ των τεκτονικών πλακών και πώς είναι διευθετημένο.

Ωστόσο, το πως ακριβώς προέκυψαν αυτά τα κενά, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη. Πέρα από τις υποθέσεις, μόνο οι περαιτέρω παρατηρήσεις αυτών των κενών, όπως ελπίζουν οι επιστήμονες, θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της ιστορίας του σχηματισμού της χερσονήσου και θα επιτρέψουν στην καλύτερη πρόβλεψη δυνητικά επικίνδυνων σεισμών για εκατομμύρια κατοίκους της Κίνας, της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπουτάν.
Και κάπου εδώ, έρχονται να συμπληρώσουν τα «κενά» τόσο των επιστημόνων όσο και τα «κενά» κάτω από το Θιβέτ, διάφορες θεωρίες.


Αυτές αναφέρονται σε εισόδους και πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό της Γης, δηλαδή στην Αγκάρθα, στην Κούφια Γη. Είναι ενδιαφέρον, επίσης, ότι στην ευρύτερη περιοχή που συμπερλαμβάνει τις προαναφερθείσες περιοχές, εντοπίζεται και ένας ακόμη Πόλος της Γης !!!
Έτσι τα πράγματα και οι θεωρίες γίνονται πολύ πιο συναρπαστικές αν λάβει κανείς υπόψη του, θρύλους και τις παραδόσεις των γύρω λαών που αναφέρονται σε ερπετοειδή που κατοικούν κάτω από το έδαφος, ή που έχουν φυλακιστεί εκεί και τώρα προσπαθούν να βρουν ευκαιρίες για να βγουν στην επιφάνεια.
Άραγε, μπορούν τα επιστημονικά δεδομένα να συνδυαστούν με τέτοιου είδους θεωρίες;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Από το ksipnistere
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου