Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μυστηριακό Σούνιο με την Θέα που «Κόβει» την Ανάσα

Στην εσχατιά της Αττικής και σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, βρίσκεται το μυστηριακό και ρομαντικό Σούνιο (ή Κάβο κολώνες). Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και από τα πιο μαγευτικά μέρη της Αττικής.
Γνωστό για την χιλιάδων χρόνων ιστορία που κουβαλάει, αλλά και για τη μαγευτική θέα που προσφέρει, καθώς και για το μοναδικό
ηλιοβασίλεμά του.

Αλλά το κυριότερο, στο Σούνιο βρίσκεται το ιερό του Ποσειδώνα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής και όχι μόνο. Ο Ναός του Ποσειδώνα, αφιερωμένος στο θεό της θάλασσας στέκεται περήφανος στον απόκρημνο βράχο, ύψους 60 μέτρων. Κατασκευάστηκε μεταξύ 444 και 440 π.Χ. πάνω στα ερείπια ενός αρχαϊκού ναού και ήταν τόπος ιερός, κυρίως για τους ναυτικούς. Σήμερα, διατηρούνται οι δύο παραστάδες της ανατολικής πλευράς και αρκετοί από τους κίονες του ανατολικού τμήματος του ναού.
Και είναι τέτοια η γοητεία του χώρου, που ακόμη και ο Λόρδος Βύρων δεν κατάφερε να αντισταθεί και χάραξε την υπογραφή του στη νότια παραστάδα. Άλλωστε, ο φιλέλληνας ποιητής επισκεπτόταν συχνά το Σούνιο κι εκεί εμπνεύσθηκε το ποίημα «Νησιά της Ελλάδας».
Από το βράχο του Σουνίου, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά σε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, με φόντο το Ναό και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Της θάλασσας που πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Αιγαία, ο οποίος στεκόταν στον βράχο περιμένοντας να δει την επιστροφή του γιου του, Θησέα από την Κρήτη.

Όταν αντίκρισε τα μαύρα πανιά (που είχε ξεχάσει να αλλάξει ο Θησέας), πίστεψε ότι ο γιος του δεν τα κατάφερε απέναντι στον Μινώταυρο κι έτσι έπεσε από το βράχο.
Αυτή είναι μία ιστορία από τις πολλές που υπάρχουν γύρω από το Σούνιο. Εκεί, λέγεται ότι ο Μενέλαος κατά την επιστροφή του από την Τροία έθαψε τον καπετάνιο του.
Ωστόσο, η περιοχή εκτός από την ιστορία που κουβαλάει, το μυστήριο που κρύβει και τη θέα που προσφέρει, διαθέτει όμορφες παραλίες και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εκδρομή.
newsbeast.gr
Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου