Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Τα μετά θάνατον δακτυλικά αποτυπώματα του Sir Arthur Conan Doyle…

Ο μέγας συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και πνευματιστής Sir Arthur Conan Doyle άφησε τη στερνή πνοή του στις 7 Ιουλίου του 1930, σε ηλικία 71 ετών, από καρδιακή προσβολή, στο σπίτι του στο Crowborough της Αγγλίας.
Δύο μόλις ημέρες αργότερα, αυτό που πρωτίστως απασχολούσε τους πνευματιστές συνεργάτες και φίλους του ήταν εάν ο εσχάτως αποθανών θα κατόρθωνε να επικοινωνήσει μαζί τους από τον άλλο κόσμο και εάν ήταν εφικτό να ελεγχθεί η ταυτότητά του μέσω
των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.
Η κηδεία του Sir Arthur Conan Doyle, στο σπίτι του, στο Crowborough

Οι πιθανότητες ήταν πολλές και στηρίζονταν όλες στα πειράματα ενός γνωστού μέντιουμ της εποχής, τη διάσημη Mina “Margery” Crandon, η οποία ήταν σύζυγος ενός ευκατάστατου Αμερικανού χειρουργού.
Σε προηγούμενες συνεδριάσεις τους, δακτυλικά αποτυπώματα χαράχθηκαν και πάρθηκαν πάνω σε μαλακό κερί από εξωπλασματικό χέρι, με τη βοήθεια της Margery. Κατόπιν, το μέντιουμ κάλεσε έναν ειδικό του τμήματος των δακτυλικών αποτυπωμάτων της Αστυνομίας της Βοστόνης, ώστε να βεβαιωθεί εάν ο Αστυνομικός θα μπορούσε να εξιχνιάσει σε ποιον ανήκε το φασματώδες εκείνο χέρι, που παρουσιάστηκε ενώπιόν τους κατά τη διάρκεια πνευματιστικής τους συγκέντρωσης.
Mina “Margery” Crandon (1888 – 1941)

Ο εμπειρογνώμων Αστυνομικός προέβη σε πολλές έρευνες και εν τέλει, πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα από τη λαβή του ξυραφιού, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο αδελφός της Margery λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει. Τα αποτυπώματα αυτά διαπιστώθηκε πως ήταν απαράλλαχτα με το ίχνος, που είχε αφήσει το εξωπλασματικό χέρι.
Μερικούς μήνες νωρίτερα, ο Sir Arthur Conan Doyle είχε συναντηθεί με το μέντιουμ και του είχε προξενήσει τεράστια εντύπωση η μέθοδος αυτή εν σχέσει με τον Πνευματισμό, η οποία, κατά την άποψή του, παρουσίαζε μια νέα αφετηρία για τις ψυχικές έρευνες. Έτσι, έλαβε ένα αντίγραφο των αρχικών αποτυπωμάτων επί του ξυραφιού και ένα άλλο αντίγραφο από τα ίχνη, που είχε αφήσει το χέρι από το Υπερπέραν, κατά τη διάρκεια της πνευματιστικής συνεδρίασης. Στη συνέχεια, ζήτησε από τη Scotland Yard να τα εξετάσουν και να τα συγκρίνουν. Το πόρισμα απέδειξε ότι και τα δυο ήταν πανομοιότυπα.
Sir Arthur Conan Doyle (22/05/1859 – 07/07/1930)

Στενοί φίλοι του διατείνονταν πως ο Sir Arthur Conan Doyle είχε αφήσει άθικτα τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτως ώστε να ελεγχθεί κάθε επικοινωνία του, που πιθανώς θα είχε μετά τον θάνατό του, από το Υπερπέραν με τη Γη. Όμως, εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε πως κατά την τελευταία του επίσκεψη στα γραφεία τους, ο εσχάτως αποθανών δεν είχε αφήσει τα αποτυπώματά του, ώστε να ελεγχθούν μετά τον θάνατό του.
Πάντως, ο γραμματέας της αγγλικής πνευματιστικής εταιρίας “Society for Psychical Research” θεωρούσε βέβαιο πως ο Sir Arthur Conan Doyle είχε αφήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, σε περίπτωση εμφάνισης του πνεύματός του μετά θάνατον και συμπλήρωσε ότι ο συγγραφέας παρακολουθούσε στενά τα αποτελέσματα των ερευνών της Margery.
Όλοι οι πνευματιστές εξέφραζαν την πεποίθησή τους ότι ο αποθανών, που είχε αφήσει έναν συνθηματικό κώδικα στη λατρεμένη του σύζυγο, ο οποίος θα επέτρεπε τη μεταξύ τους αναγνώριση μετά θάνατον, σύντομα θα πραγματοποιούσε τις πρώτες του απόπειρες επαφής και ομιλίας από τον άλλο κόσμο, αρχίζοντας από την οικογένειά του.


Η οικογένεια του Sir Arthur Conan Doyle κατέστησε σαφές στο κοινό πως δεν επρόκειτο να θρηνήσει για τον χαμό του μεγάλου συγγραφέα. Συμμεριζόταν απολύτως τις απόψεις του ότι η ζωή είναι ένα σύντομο πέρασμα από τη γη, ενώ το πνεύμα και η ψυχή διατηρούνται ανέπαφα, συνεχίζοντας το αέναο ταξίδι τους…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 15/07/1930…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου