Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ο μυστηριώδης θάνατος της Λαίδης Caillard…

Η περίφημη Λαίδη Zoe Caillard, η οποία είχε πεθάνει τον Ιανουάριο του 1935 στο Λονδίνο, είχε ειδοποιηθεί για την ακριβή ημερομηνία του θανάτου της από το πνεύμα του μακαρίτη συζύγου της, Sir Vincent Caillard.
Τα ευρωπαϊκά φύλλα δημοσίευσαν λεπτομέρειες της περίεργης, όσο και μακάβριας, αυτής υπόθεσης, η οποία κρατούσε σε ζωηρή συγκίνηση την
αγγλική πρωτεύουσα.
Λαίδη Zoe Caillard

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εφημερίδες, από τον καιρό που είχε πεθάνει ο Sir Vincent Caillard το 1930, σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους Άγγλους διπλωμάτες και ιδιαιτέρως ευκατάστατος, η Λαίδη Zoe Caillard επιδόθηκε ψυχή τε και σώματι στον Πνευματισμό.
Έτσι, ίδρυσε την “Εταιρία των Προοδευτικών Ψυχών”, που συγκατέλεγε μεταξύ των μελών της τις επιφανέστερες προσωπικότητες της αγγλικής αριστοκρατίας. Οι συγκεντρώσεις των πνευματιστών γίνονταν στην εντυπωσιακή έπαυλη της Λαίδης, την οποία, μάλιστα, την είχε παραχωρήσει στην Εταιρία με συμβολαιογραφική πράξη το 1934. Η φανατική της προσήλωση στον Πνευματισμό την είχε οδηγήσει στην ακραία αυτή πράξη γενναιοδωρίας.
Sir Vincent Caillard

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των πνευματιστικών συνεδριάσεων, η Λαίδη συνήθιζε να χαλαρώνει σ’ ένα ανάκλιντρο, περιστοιχισμένη από τα πιστά μέλη της οργάνωσης και καλούσε πάντοτε, με αξιοθαύμαστη επιμονή, το πνεύμα του μακαρίτη συζύγου της. Ο Sir Vincent Caillard, άλλωστε, όσο ήταν εν ζωή, υπήρξε ένας από τους φανατικότερους οπαδούς του Πνευματισμού. Ένα αλλόκοτο μηχάνημα, αποτελούμενο από ένα είδος σάλπιγγας και ένα στυλογράφο, επέτρεπε στον αποθανόντα Άγγλο διπλωμάτη να επικοινωνεί από τον άλλο κόσμο με την ομήγυρη των πνευματιστών.
Κατά τα λεγόμενα των αυτοπτών μαρτύρων, ο μακαρίτης Λόρδος έδινε μαγευτικές περιγραφές από το Υπερπέραν. Έτσι, την άνοιξη του 1934, μέσω ενός περίεργου πνευματιστικού μηχανήματος επικοινωνίας, που λειτουργούσε με σφαιρίδιο, ο Λόρδος προειδοποίησε τη λατρευτή του σύζυγο ότι σε λίγο θα συναντιόνταν στον άλλον κόσμο και ότι θα έμεναν για πάντα μαζί, αχώριστοι.
Πνευματιστικό μηχάνημα επικοινωνίας με σφαιρίδιο

Η Λαίδη Zoe Caillard, μόλις έλαβε αυτό το μήνυμα από το πνεύμα του μακαρίτη άντρα της, έσπευσε να πληροφορήσει σχετικώς τους Λονδρέζους δημοσιογράφους για τον επικείμενο θάνατό της. Όταν ρωτήθηκε για το όλο θέμα, απάντησε: “Δεν μπορώ να προσδιορίσω την ακριβή ημέρα του θανάτου μου, αλλά προαισθάνομαι ότι η ώρα μου πλησιάζει. Είμαι ευτυχής γι’ αυτό…”
Μετά από λίγο καιρό, ο Λόρδος, μέσω του παράξενου πνευματιστικού μηχανήματος επικοινωνίας, ανήγγειλε στη Λαίδη Zoe: “Πολυαγαπημένη μου, ήρθε η ώρα να με συναντήσεις στην άλλη ζωή!”
Αμέσως μετά από αυτή τη μακάβρια είδηση, η Λαίδη Caillard αρρώστησε ξαφνικά και λίγες μέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρή. Καθ’ όλο το διάστημα της ασθένειάς της, δεν έχασε ούτε στιγμή την ασυνήθιστη αταραξία της και την τρομερή διαύγειά της. Φρόντισε, επίσης, να υποσχεθεί στους φίλους της πνευματιστές, λίγο πριν εκπνεύσει, ότι το πνεύμα της θα τους επισκεπτόταν τακτικά, ώστε να τους αφηγείται τις εντυπώσεις της από το Υπερπέραν.


Πράγματι, μετά τον θάνατό της, τα μέλη της “Εταιρίας των Προοδευτικών Ψυχών” ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με το ζευγάρι, που δήλωνε εξαιρετικά ευτυχισμένο, μιας και ήταν επιτέλους ξανά μαζί… Ένα μέλος της Εταιρίας δήλωσε ότι είχε δει το φάντασμα της Λαίδης να ξεκουράζεται, όπως συνήθιζε, στο αναπαυτικό της ανάκλιντρο.
Πάντως, ο γιος της Λαίδης Zoe, από τον πρώτο της γάμο, διατεινόταν ότι η μητέρα του είχε πέσει θύμα απατεώνων, που σκοπό είχαν να της υφαρπάξουν την τεράστια περιουσία της. Άλλωστε, η Λαίδη είχε κανονίσει, πριν πεθάνει, να πάει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της στην πνευματιστική Εταιρία και μόνο ένα μικρό μέρος να δοθεί στα παιδιά της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 25/01/1935…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου