Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η περίφημη προφητεία περί των Παπών, που προμήνυε το Τέλος του Κόσμου…

Εξ αφορμής του Κονκλαβίου, για την εκλογή του νέου Πάπα στις 2 Μαρτίου του 1939, πολύς θόρυβος έγινε για μια περίεργη προφητεία.
Σύμφωνα με την περίφημη προφητεία, ο νεοεκλεγείς Πίος ο ΙΒ’ παρουσιαζόταν ως “Pastor Angelicus”, δηλαδή ως Αγγελικός Ποιμήν, ο οποίος θα ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αρχηγούς, εξ όσων είχε μέχρι
τότε η Καθολική Εκκλησία.
Πάπας Πίος ΙΒ

Επρόκειτο περί μιας περιεργότατης προφητείας, η οποία αποδιδόταν στον Ιρλανδό Άγιο Μαλαχία και η οποία είχε αφετηρία από το 1143, προσδίνοντας διάφορους χαρακτηρισμούς σε όλους τους Πάπες, που θα καταλάμβαναν από τότε και στο εξής τον θρόνο του Βατικανού, μέχρι και την ημέρα που θα καταστρεφόταν η Αιώνια Πόλη και θα ερχόταν ευθύς η Δευτέρα Παρουσία.
Ο Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας

Η ιστορική έρευνα απέδειξε τελικά ότι η προφητεία αυτή είχε συνταχθεί το έτος 1590 από έναν πολυδιαβασμένο Βενεδικτίνο μοναχό, τον Arnold de Wyon. Ο μοναχός υπήρξε αδελφικός φίλος του Καρδινάλιου Girolamo Simoncelli, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον παπικό θρόνο, μετά τον θάνατο του Πάπα Σίξτου Ε’.
Πάπας Σίξτος Ε’

Ο Arnold de Wyon θυμήθηκε ξαφνικά ότι σχεδόν πέντε αιώνες νωρίτερα από την εποχή του, είχε σταθμεύσει στο Μοναστήρι Clairvaux, όπου και άφησε τη στερνή πνοή του, ο περίφημος Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας, στον οποίο οι σύγχρονοί του απέδιδαν μεγάλη προφητική δύναμη. Επισκεπτόμενος, λοιπόν, τη Μονή, ο Arnold ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε ένα χειρόγραφο του Αγίου Μαλαχία, το οποίο είχε συνταχθεί λίγο πριν τον θάνατό του και στο οποίο προφήτευε σχετικώς για όλους τους Πάπες, μέσω συμβολικών φράσεων και ονομασιών.
Φυσικά, ο Arnold είχε όλη την ευκολία να περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια τους Πάπες, οι οποίοι είχαν ανέλθει στο παπικό αξίωμα από το 1143 μέχρι την εποχή του, αφού ήδη γνώριζε πολύ καλά ολόκληρη την ιστορία τους. Έτσι, λοιπόν, εξηγούνταν η καταπληκτική πρόβλεψη των Παπών μέχρι το 1590.

Μόλις οι σχετικές προφητείες έφταναν στο έτος τούτο, ο Βενεδικτίνος μοναχός σημείωνε ολοκάθαρα ότι θα ανερχόταν στον θρόνο των Παπών ο επιστήθιος φίλος του, Καρδινάλιος Simoncelli, από τον οποίον, ισχυριζόταν, ότι η Χριστιανοσύνη θα είχε να περιμένει πολύ σπουδαία αγαθά. Κατόπιν, σημείωνε μια σειρά Παπών, στους οποίες προσέδιδε διάφορα κοσμητικά επίθετα ή καθόριζε τον κύκλο της δράσης τους, πάντοτε βέβαια με γενικότητες και αοριστολογίες, διότι επρόκειτο σαφώς, όχι για το παρελθόν που το γνώριζε, αλλά για το μέλλον, που το αγνοούσε.
Και ο μεν Καρδινάλιος Simoncelli ολίγον έλειψε να γίνει Πάπας χάρις στην προφητεία αυτή, εν τούτοις δεν το πέτυχε, καθώς οι αντίπαλοί του ήταν ισχυρότατοι και διακήρυξαν την πλαστότητα της εν λόγω προφητείας. Έτσι, ύστερα από ένα πρωτοφανές Κονκλάβιο, που διήρκεσε 106 ολόκληρες ημέρες, εξελέγη τελικώς Πάπας ο Καρδινάλιος Giovanni Castagna, υπό το όνομα Ουρβανός ο Ζ’. Επομένως, η περίφημη αυτή και αμφιλεγόμενη προφητεία έπαψε να συζητιέται για αρκετά χρόνια, εφόσον ήδη είχε αποδειχθεί ψευδής.
Πάπας Ουρβανός Ζ’

Παρ’ όλα αυτά, έναν περίπου αιώνα αργότερα, επανήλθε στην επικαιρότητα και πολλοί ισχυρίζονταν ότι επαλήθευε γεγονότα, τα οποία δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει άνθρωπος, που δεν είχε ζήσει κατά την εποχή εκείνη. Και το συγκλονιστικό ήταν ότι ο Arnold de Wyon διέθετε, κατά τα φαινόμενα, προφητική δεινότητα και μερικές από τις προβλέψεις του περί των Παπών επαληθεύθηκαν μέχρι κεραίας. Αν εξαιρεθούν οι γενικεύσεις και οι ασάφειες, που περιέβαλλαν κάποιους εκ των Παπών, υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις, που οι χαρακτηρισμοί ήταν ακριβείς και συγκεκριμένοι.
Επί παραδείγματι, την αρχή του Πάπα Πίου του Στ’ τη σημείωνε ως “φως του ουρανού”. Πράγματι, ο Πάπας αυτός υπήρξε εκείνος που κράτησε τον θρόνο για 25 έτη και διεξήγαγε αγώνες υπέρ της θρησκείας εναντίον της Γαλλικής Επανάστασης
Πάπας Πίος ΣΤ’

Έτσι, σύμφωνα με την περιβόητη προφητεία, ο νεοεκλεγείς Πίος ο ΙΒ’ ή “Pastor Angelicus” ή “Αγγελικός Ποιμήν”, ο οποίος απέκτησε το αξίωμα στις 2 Μαρτίου του 1939, θα είχε μόνο επτά διαδόχους μετά από αυτόν, οπότε και θα ακολουθούσε το Τέλος του Κόσμου.


Προμήνυε, ακόμη, ότι ο έσχατος Πάπας θα ονομαζόταν Πέτρος ο Β’, δηλαδή ο μόνος που θα τολμούσε να λάβει το όνομα αυτό, ύστερα από τον Άγιο Πέτρο, τον θεωρούμενο ως Πρώτο Επίσκοπο της Ρώμης. Κατά τη ζοφερή αυτή προφητεία, ο Πέτρος αυτός θα κατάγεται από την Αιώνια Πόλη και θα σώσει το ποίμνιό του από διάφορες περιπέτειες. Μα, στο τέλος, “θα καταστραφεί η επτάλοφος πόλις και θα προσέλθει ο φοβερός Δικαστής, δια να δικάσει τον λαό Του”.
Με αυτά ακριβώς τα δυσοίωνα λόγια τελείωνε η λεγόμενη προφητεία του Αγίου Μαλαχία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 03/03/1939…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου