Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Συντελέστηκε πυρηνικός όλεθρος στην Προϊστορία;

Για την προϊστορία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Η αρχική προέλευση των πολιτισμών είναι άγνωστη και το λίκνο του ανθρώπου προκαλεί οξύτατες αντιπαραθέσεις μεταξύ των επιστημόνων.
Μέχρι τώρα επικρατούσε η άποψη ότι ο προϊστορικός άνθρωπος ζούσε μέσα στα σπήλαια, σχεδόν σαν ζώο, προικισμένος με ελάχιστες
πνευματικές δυνατότητες.Robert Charroux (07/04/1909 - 24/06/1978)


Robert Charroux (07/04/1909 – 24/06/1978)
Όμως, ο Γάλλος συγγραφέας και επιστήμονας Robert Charroux, στο βιβλίο του με τίτλο “Εκατό χιλιάδες χρόνια της άγνωστης ιστορίας του ανθρώπου” αμφισβητούσε με σθένος την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος εκείνα τα τόσο πρώιμα χρόνια, έμοιαζε με ζώο. Αντιθέτως, υποστήριζε ότι το δημιουργικό του πνεύμα, το οποίο είναι σύμφυτο με την ύπαρξή του, θα τον είχε οδηγήσει από νωρίς να εγκαταλείψει τα σπήλαια και να χτίσει καλύβες, προκειμένου να τις κατοικήσει.

Το βιβλίο του Charroux "Εκατό χιλιάδες χρόνια της άγνωστης ιστορίας του ανθρώπου" (1963)
Το βιβλίο του Charroux “Εκατό χιλιάδες χρόνια της άγνωστης ιστορίας του ανθρώπου” (1963)
Επιπλέον, ο Robert Charroux δεν πίστευε στη θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου από τον πίθηκο, ισχυριζόμενος ότι τα λιγοστά οστά που ανακαλύφθηκαν από εκείνη την περίοδο, δεν επαρκούν για να βεβαιώσουν μια τέτοια εικασία.
Ο τολμηρός Γάλλος επιστήμονας διατράνωνε πως, κατά την Προϊστορία, η Επιστήμη ανθούσε. Για να αποδείξει τα καινοφανή λεγόμενά του, επικαλέστηκε αποδείξεις άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Παραδείγματος χάριν, ο συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου επικαλέστηκε ένα έκθεμα του Ανθρωπολογικού Μουσείου στο Παρίσι. Το παράξενο αυτό έκθεμα είναι ένα κομμάτι τοιχογραφίας, όπου παρουσιάζεται μια γυναίκα προϊστορικής περιόδου, η οποία όμως δεν είναι πρωτόγονα ντυμένη, αλλά παραδόξως φορούσε φόρεμα εκλεπτυσμένο, καπελάκι και παπούτσια.

Προϊστορική σπηλαιογραφία όπου παρουσιάζονται γυναικείες μορφές
Προϊστορική σπηλαιογραφία όπου παρουσιάζονται γυναικείες μορφές
Εξάλλου, το 1924, στο χωριό Αλλιέ της Γαλλίας έγιναν ανασκαφές στην περιοχή του Glozel και ευρέθησαν εργαλεία και γραπτά μνημεία, τα οποία καταμαρτυρούσαν, σύμφωνα με τον Robert Charroux, ότι πριν από 15.000 χρόνια, οι άνθρωποι μπορούσαν να γράφουν και να εκτελούν λεπτές τεχνικές εργασίες.
Το Μουσείο του Glozel
Το Μουσείο του Glozel
Επιπρόσθετα, ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι της Προϊστορίας είχαν, παραδόξως, πολλές και ποικίλες γνώσεις. Είχαν γνώσεις Μηχανικής και δεν αγνοούσαν τη χρήση του αλεξικέραυνου. Οι αρχαίοι ινδικοί θρύλοι και οι πανάρχαιες πέτρες στις Κορδιλλιέρες κατηύθυναν τον Γάλλο συγγραφέα προς το συμπέρασμα ότι ο πλανήτης μας είχε άλλοτε κατοικηθεί από προηγμένους εξωγήινους, που έβριθαν από πρωτοπόρες γνώσεις. Μετά την εξαφάνισή τους, οι πληροφορίες που άφησαν στους γήινους εξακολούθησαν να υπάρχουν, βοηθώντας τους ανθρώπους να εξελιχθούν και να ωριμάσουν πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο.
Εκθέματα του Μουσείου του Glozel
Εκθέματα του Μουσείου του Glozel
Επίσης, ο Robert Charroux εξηγούσε ότι μέσα στα ιερά ινδικά κείμενα -η αυθεντικότητα των οποίων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και από κανέναν- υπήρχαν εκτενείς αναφορές σε πυρηνικές εκρήξεις, καθώς ακόμη και η τραγική επίδραση της ραδιενέργειας. Η φλόγα, που παραγόταν από τα τρομερά περιγραφόμενα όπλα, ήταν φωτεινότερη από 1.000 Ήλιους μαζί.
Η "Κοιλάδα του Φεγγαριού" στις Κορδιλλιέρες των Κεντρικών Άνδεων, στη Βολιβία
Η “Κοιλάδα του Φεγγαριού” στις Κορδιλλιέρες των Κεντρικών Άνδεων, στη Βολιβία
Είναι απίθανο τελικά να κατείχαν οι προϊστορικοί άνθρωποι την ατομική βόμβα; Μήπως εξοντώθηκαν απ’ αυτήν την ανακάλυψή τους, για την οποία δεν ήταν ώριμοι ηθικά;



 
Είναι απίθανο τελικά να κατείχαν οι προϊστορικοί άνθρωποι την ατομική βόμβα;
Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 31/08/1963…


Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 31/08/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 31/08/1963
Από το kastamonitis
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου