Στρατιώτες της 123ης ταξιαρχίας πεζικού, ανακάλυψαν έναν αρχαίο ελληνικό χώρο ταφής, χρονολογούμενο στον 6ο – 5ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια κατασκευής οχυρωματικών έργων στη νότια Ουκρανία.
Σύμφωνα με έκθεση της Ukrainska Pravda , Ουκρανοί στρατιώτες που έσκαβαν αμυντικές οχυρώσεις εντόπισαν με έκπληξη τα ευρήματα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανασκαφής, ένας χειριστής μηχανής από την
123η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας παρατήρησε έναν μικρό αμφορέα να προεξέχει από μια φρεσκοσκαμμένη τάφρο, τον οποίο έφερε στο Περιφερειακό Μουσείο Τοπικής Ιστορίας του Μικολάιεβ. Οι ειδικοί του μουσείου διαπίστωσαν ότι το αγγείο ήταν επτανησιακής προέλευσης και ήταν ειδικά κατασκευασμένο για τελετουργικούς σκοπούς κατά τις ταφικές τελετές.Περαιτέρω έρευνα στην τοποθεσία αποκάλυψε μια οινοχόη – μια αρχαία ελληνική κανάτα με μια μόνο λαβή και τρία στόμια – και ανθρώπινα λείψανα που οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν θαμμένα σε νεκρόπολη του έκτου ή του πέμπτου αιώνα π.Χ. «Πρόκειται για τελετουργικά αντικείμενα φτιαγμένα ειδικά για ταφές και φέρθηκαν από την Ελλάδα», είπε ο Oleksandr, αρχαιολόγος από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Vasyl Sukhomlynskyi Mykolaiv που τώρα υπηρετεί στον στρατό.
Ευρήματα του σπασμένου αγγείου. Φωτογραφία: 123rd Territorial Defence Brigade
Μία αρχαία νεκρόπολη κάτω από το πεδίο της μάχης
«Το γεγονός ότι τα αγγεία είναι άθικτα και άθικτα υποδηλώνει ότι τα θαμμένα άτομα είχαν υψηλή κοινωνική θέση». Κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ. , οι αρχαίοι Έλληνες ίδρυσαν αρκετές αποικίες κατά μήκος της βόρειας ακτής της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη σημερινή Ουκρανία.
Από το enikos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου