Υπάρχουν πάμπολες λαϊκές παραδόσεις που δισώζουν την ύπαρξη γιγάντων μέχρι σήμερα. Υπάρχουν αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και αναφορές αρχαίων συγγραφέων (Παυσανίας, Φιλόστρατος, κ.α.).
Όμως οι μαρτυρίες δεν περιορίζονται σε πληροφορίες. Υπάρχουν και ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι μαρτυρίες δεν είναι απλά θρύλος αλλά αποδεδειγμένη πραγματικότητα!
Να οι πιο χαρακτηριστικές ελληνικές περιπτώσεις:
Α) Ο αρχαιολόγος Σλήμαν είχε
ανακαλύψει στις Μυκήνες, σκελετούς της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05 – 2,25 μέτρων οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.Β) Οι γίγαντες των Μυκηνών. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα περίφημα «κυκλώπεια τείχη» των Μυκηνών, που πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν, ότι χτίστηκαν για να εξυπηρετήσουν όντα με διαστάσεις γιγάντων και που δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από ανθρώπους του σημερινού μεγέθους…Όμως σε ανασκαφές που έγιναν στην Αρχαία Πρόσυμνα της Αργολίδας, κοντά στα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών, έγινε λόγος πριν από μερικά μόνο χρόνια για την ανακάλυψη βαθιά μέσα στο χώμα ανθρώπινων σκελετών ύψου σχεδόν 5-6 μέτρων(!) Η απόκρυψη όμως, των συγκεκριμένων ευρημάτων, προκαλεί υποψίες…
* Γ) Οι γίγαντες της Μεσσηνίας.Επικαλούμαστε εδώ επίσης δημοσίευμα προ 100 και πλέον ετών (της δεκαετίας του 1900!) της εφημερίδας «Εμπρός», η οποία αναφέρεται στους περιβόητους «γίγαντες της Μεσσηνίας».
Να τι λέει σχετικά το δημοσίευμα (με τίτλο «Σκελετοί γιγάντων – Αρχαιολογικόν εύρημα εν Μεσσηνία» σε ένα σημείο του: «Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημίν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάμας, όπου και τους φυλάττει»…
Δ) Στο Φενεό της Πελοποννήσου επίσης, ντόπιοι βεβαιώνουν την ανακάλυψη τάφων με γιγάντιους σκελετούς, όπου οι μεν τάφοι καταστραφήκαν, οι δε σκελετοί εξαφανίστηκαν, μόνο που ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι, οι οποίοι γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία άλλων τάφων γιγάντων, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη στις αρχές, οπότε και «διασώζονται».
Ε) Στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας κάθε τόσο τα συνεργεία της ΔΕΗ πέφτουν πάνω σε τάφους με γιγαντιαίους σκελετούς. Όλοι ερμηνεύονται σαν οστά ζώων που έζησαν την προϊστορική εποχή στην Ελλάδα και εξαφανίζονται… Κανείς όμως δεν εξηγεί πώς γίνεται να βρίσκονται μέσα σε τάφους τα οστά ζώων.
ΣΤ) Στην Επισκοπή της Ευβοίας, όπου κατά την διάνοιξη δρόμου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό για τα οποία ουδέποτε δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες. Ζ) Ο γιγάντιος σκελετός (περίπου 2,20 μ. διπλωμένος σε ταφική σχάση) που ανακαλύφθηκε και ξαναθάφτηκε στην Πελάνα της Λακωνίας.
Η) Τα οστά γιγάντων που έχουν βρεθεί στην Ύδρα. Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νίκολάου στις Σπέτσες.
Θ) Στη Γραβιά της Παρνασσίδας, προ οκταετίας, ήρθαν στο φως δυο τεχνητοί λόφοι, με τάφους βασιλέων, προφανώς ύψους 2,35-3,25 μέτρων (στον πρώτο λόφο), οι οποίοι βρέθηκαν συλημένοι από το 1970. Πληροφορίες υπάρχουν για ομαδικούς παρόμοιους τάφους σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Αττική.
Επίσης, τα τελευταία 50 χρόνια πολλοί σκελετοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα, δόθηκαν στο εξωτερικό, άγνωστο γιατί; Αυτή η πληροφορία ανήκει στον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφερεται σε 50.000 σκελετούς! Όπως, επίσης, τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες;…και μετα λένε συνωμοσίες οι θνητοί όχι τίποτα άλλο!
* Το δημοσίευμα με τους δύο γιγάντιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Μεσσηνία και είχαν μήκος 3,5 μέτρων, αρχίζει ως εξής:
ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
– ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ
– Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.
«…Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ’ ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του…»
Επιμέλεια: Ομάδα Ορφέας
πηγές:
kyparissiotis
Από το ksipnistere
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου