Η ίδια κινεζική εγκατάσταση που θεωρείται ότι διέρρευσε ο ιός COVID-19 προκαλώντας την παγκόσμια πανδημία μπορεί επίσης να διέρρευσε ένα «υψηλά εξελιγμένο» στέλεχος πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που έλαβε η Daily Mail.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το στέλεχος που μόλυνε ένα 4χρονο αγόρι στην επαρχία Anhui της Κίνας είναι «99%» πανομοιότυπο με μια ποικιλία που είναι αποθηκευμένη στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, 200 μίλια μακριά. Το παιδί μολύνθηκε εν μέσω της μεγαλύτερης επιδημίας του ιού στην
επαρχία Anhui.Ο μοριακός βιολόγος Richard Ebright, υποστηρίζει ότι «τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη συγκλονιστική επικίνδυνη κατάσταση της παγκόσμιας ιολογικής έρευνας».
Ωστόσο, η προέλευση του στελέχους, που είναι γνωστό ως WIV14, πρέπει ακόμη να διερευνηθεί, καθώς άλλοι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ότι προήλθε σίγουρα από τις εγκαταστάσεις της Γουχάν.
Από την άλλη πλευρά, ερευνητές στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, Γαλλία, υποθέτουν ότι πιθανότατα προήλθε από ένα στέλεχος του ιού της δεκαετίας του 1950 που χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε εργαστήρια δοκιμών για την ανάπτυξη εμβολίων.
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν υποψίες όπως η φήμη του εργαστηρίου για ανεπαρκή πρωτόκολλα ασφαλείας και η σχετική εγγύτητα της επαρχίας Anhui με τη Wuhan.
Το στέλεχος της πολιομυελίτιδας ήταν το πιο πρόσφατο σε μια σειρά παραβιάσεων ασφάλειας που θα μπορούσε να συνδεθεί με την κινεζική κρατική εγκατάσταση.
Λόγω προηγούμενης έρευνας του Κογκρέσου, η κυβέρνηση Μπάιντεν έκοψε τα κεφάλαια για την εγκατάσταση μόλις πέρυσι.
Το 2022, αφού ανακαλύφθηκε το κρούσμα πολιομυελίτιδας μέσω ενός 4χρονου αγοριού στην επαρχία Anhui της Κίνας, η πολιομυελίτιδα εμφανίστηκε ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, όταν ο ιός βρέθηκε στα λύματα «περισσότερες από 70 φορές». στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια δοκιμών.
Ερευνητές στο Ινστιτούτο Παστέρ συνέκριναν το πλήρες DNA του γονιδιώματος του στελέχους πολιομυελίτιδας WIV14 με αυτό του στελέχους “Saukett A”, το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των περισσότερων εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας.
Η διαφορά μεταξύ των γονιδιωμάτων των δύο στελεχών, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερα από 7.000 από τα βασικά δομικά στοιχεία του DNA, ανακαλύφθηκε ότι είναι μόλις 70 νουκλεοτίδια (nt).
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται από τον ιό της πολιομυελίτιδας δεν θα έχουν ορατά συμπτώματα.
Περίπου 1 στα 4 άτομα με λοίμωξη από ιό πολιομυελίτιδας θα έχει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.
pronews.gr
Από το katohika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου