Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Τα τρία «κλειδιά» για να νικήσει ο Τραμπ την Καμάλα Χάρις και να μπει ξανά Λευκό Οίκο

Τι δείχνει δημοσκόπηση

Ο Τραμπ κατέχει ηγετικό προβάδισμα για τους ψηφοφόρους όσον αφορά βασικούς τομείς όπως η οικονομία, ο νόμος και η τάξη και η μετανάστευση. Αυτά είναι τα κλειδιά, τα οποία ελπίζει να τον φέρουν ξανά στον Λευκό Οίκο!

Το CBS ρώτησε τους ψηφοφόρους για τις κύριες επιρροές στην ψήφο τους αυτόν τον Νοέμβριο. Το 83% των ερωτηθέντων είπε ότι

είναι η οικονομία, το 76% είπε ο πληθωρισμός, το 62% η εγκληματικότητα και το 56% τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι ψηφοφόροι που είπαν ότι αυτές οι περιοχές ήταν οι κύριες επιρροές τους προτίμησαν σε μεγάλο βαθμό τον Τραμπ έναντι της Καμάλα Χάρις, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την ποεδρία. Όσον αφορά την οικονομία, ο Τραμπ προηγήθηκε της Χάρις με 56-43. Στα σύνορα, ο Τραμπ είχε τεράστιο προβάδισμα 76-24.

Σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι τιμές των τροφίμων και των σουπερμάρκετ θα αυξάνονταν υπό την προεδρία της Χάρις, ενώ το 37% είπε ότι πιστεύει το ίδιο εάν εκλεγεί ο Τραμπ. Σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων είπε επίσης ότι πίστευε ότι οι συνοριακές διελεύσεις θα αυξάνονταν υπό πιθανή προεδρία της Kamala Harris, αριθμός που μειώθηκε στο 8% για μια δεύτερη πιθανή θητεία Τραμπ.

Παρά αυτά τα μεγάλα προβαδίσματα για τον Τραμπ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι προτιμούσαν την Χάρις όσον αφορά τη φυλή και την διαφορετικότητα, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την κατάσταση της δημοκρατίας. Η δημοσκόπηση έδωσε επίσης στην Χάρις προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Τραμπ συνολικά, με πολλού να κρίνουν το συνολικό αποτέλεσμα ως περίεργο!

 

Αυτό γιατί η Χάρις «κέρδισε» την δημοσκόπηση, παρόλο που πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων θεώρησαν ότι δεν ήξεραν τι αντιπροσωπεύει και το 64% την θεωρούσε ότι είχε πολιτικές που ήταν «κυρίως ίδιες» με αυτές του Τζο Μπάιντεν.

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου