Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Πλησιάζει το τέλος της Pax Americana! Ποιά είναι η τελευταία ελπίδα των ΗΠΑ

 Πλέον το παραδέχονται και διεθνιστικά ΜΜΕ

«Η ήττα του δυτικού συνασπισμού στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην κατάρρευση της επιρροής των ΗΠΑ στον Παλαιό Κόσμο».

Σε αυτό συμφωνούν ΜΜΕ σε Ρωσία και ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για επικείμενο τέλος της Pax Americana!

Σε αυτήν την περίπτωση, η Ευρώπη δεν

θα είναι πλέον σε θέση να αρνηθεί ότι η Ουάσιγκτον την έσυρε σε μια περιπέτεια και σε πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία!

Ο γεωπολιτικός όρος «Pax Americana» περιέγραφε την κυρίαρχη στρατιωτική και οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με άλλα έθνη, ειδικά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι προστατευτικές και παγκόσμιος ηγέτης», συμφωνούν πλέον ακόμα και διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης, βλέποντας την διαρκή άνοδο της Ρωσίας, της Κίνας και του Παγκοσμίου Νότου για μία νέα πολυπολική τάξη πραγμάτων!

«Η Αμερικανική Αυτοκρατορία δεν είναι πια απαραίτητη. Δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ειρήνη ή ευημερία σε όλο τον κόσμο, μόνο χάος και διαμάχες. Αυτές τις μέρες, άλλοι έχουν αναλάβει την δουλειά να κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες, για παράδειγμα η ομάδα BRICS+, που δεν είναι τόσο αντίθετη με την Δύση,, αλλά αποφασισμένη να την αφήσει πίσω στην ματωμένη λάσπη της δικής της αυτοκρατορικής αποτυχίας», γράφουν χωρίς περιστροφές δυτικοί δημοσιογράφοι!


Όπως υπογραμίζεται:

«Δυστυχώς, οι Αμερικανοί φαίνεται να έχουν χάσει το είδος της εθνικής υπερηφάνειας που διατήρησε την ισχύ των ΗΠΑ κατά το παρελθόν. Πάρα πολλοί Αμερικανοί, ειδικά οι νέοι, έχουν διδαχθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντί να είναι φάρος στον κόσμο, είναι αντίθετα ένα καθεστώς που βασίζεται στον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία. Ποιο εναλλακτικό μέλλον μπορεί να περιμένει μια Αμερική που έχει εγκαταλείψει τον παγκόσμιο ρόλο που ανέλαβε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;»

 

Οι τελευταίες ελπίδες των Αμερικανών για συμμετοχή, και όχι πια για κυριαρχία, στην νέα πολυπολική τάξη πραγμάτων είναι η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο στα ηνία του Λευκού Οίκου! Ειδάλλως…

Από το ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου