Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Καφές σε κάψουλα: Μήπως πρέπει να τον σταματήσεις;

Κάθε μια κάψουλα αλουμινίου περιέχειν4 γραμμάρια καφέ.

4 γραμμάρια καφέ στα 0,40 € κάνουν 100 €

το κιλό(αντί για 15€ της καλύτερης ποιότητας)

Για έναν τόνο αλουμινίου, παράγονται τέσσερις τόνοι υπολειμμάτων με τη μορφή αρσενικού, τιτανίου,χρωμίου, μολύβδου,βαναδίου, υδραργύρου, ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον.

Οι παραδοσιακές σκόνες

ψήνονται στους 200/220° σε 20 λεπτά ενώ για τον καφέ σε κάψουλα το ψήσιμο είναι στους 100° C για 90 δευτερόλεπτα.

Ο καφές που χρησιμοποιείται είναι αυτός που κοστίζει λιγότερο.

Αλλά ο καφές που βγαίνει έχει αφρό και είναι καλός. Απλώς επειδή δεν περιέχουν μόνο καφέ αλλά και μερικά ζωικά λίπη και διάφορα μυστικά πρόσθετα. Επιπλέον, οι μηχανές που χρησιμοποιούνται έχουν τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για την παραγωγή και τη διάθεσή τους.

Και μην ξεχνάτε την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούν. Αλλά προσέξτε, σας δίνω όχι μόνο καφεΐνη αλλά και φουράνιο που καταπίνετε με ευχαρίστηση.

Το φουράνιο είναι μια οργανική ουσία (ενδιάμεσο προϊόν που χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία ως διαλύτης για ρητίνες

 κατά την παραγωγή βερνικιών και ως συσσωματωτής στο χυτήριο). Είναι πτητικό, λιπόφιλο και καρκινογόνο για το ήπαρ.

Ικανοποιημένος τώρα?



κείμενο που έχει

ληφθεί από το: “Mouvement pour la Terre”, που μεταφράστηκε και επεξεργάστηκε εκ νέου από τον Χρήστο Γιαννακόπουλο

Από το olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου