Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ετοιμάζονται για την κηδεία Καρόλου και την επιχείρηση «γέφυρα Μενάι» – «Ο βασιλιάς είναι πολύ άρρωστος»

 Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Κάρολο καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό «Daily Beast» η κατάσταση της υγείας του 75χρονου μονάρχη δεν είναι «καλή».

Ο βασιλιάς Κάρολος, μετά την ανακοίνωση του παλατιού ότι πάσχει από καρκίνο, απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις λόγω της βεβαρυμένης υγείας του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανία είναι ήδη έτοιμη και η κηδεία του. Η «Επιχείρηση Menai Bridge» (γέφυρα Μενάι) αφορά τις

νεκρικές πομπές του μονάρχη που θα μοιάζουν με αυτές της Ελισάβετ Β’, που είχαν την ονομασία «Επιχείρηση London Bridge». Το σχέδιο θανάτου του βασιλιά Καρόλου έχει πάρει το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική Ουαλία.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ άρρωστος. Περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», δήλωσε στο «Daily Beast» παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

                     

«Φυσικά εξετάζουν κάθε πτυχή της επιχείρησης “Menai Bridge”. Η κηδεία της βασίλισσας πήγε πολύ καλά και έθεσε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό. Είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε στο «Daily Beast» ανώτερος αξιωματούχος που ασχολείται με τον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Η επιχείρηση «Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν βρετανό μονάρχη», πρόσθεσε η εν λόγω πηγή.

 
Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κρατά σιγήν ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του 75χρονου Καρόλου.

Από το newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου