Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ιστορικός ισχυρίζεται ότι ο Σολομώντας δεν ήταν βασιλιάς του Ισραήλ, αλλά Αιγύπτιος Φαραώ

Η ιστορία της ζωής του βασιλιά Σολομώντα ξαναγράφtηκε- Ένας ιστορικός ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση για το γιατί δεν έχει απομείνει κανένα ίχνος του χρυσού του στο Ισραήλ

"Δεν είναι το είδος της ανακάλυψης που οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι θα χαρούν να ακούσουν, για πολιτικούς και πολιτιστικούς λόγους, αλλά αντίθετα με τις κλασικές ερμηνείες της βιβλικής ιστορίας ο βασιλιάς Σολομώντας ήταν στην πραγματικότητα φαραώ στην Αίγυπτο", υποστηρίζει ένας

Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας που ερευνά την ιστορία της ζωής του βασιλιά Σολομώντα τα τελευταία είκοσι χρόνια και κατέληξε σε αυτό το αγχωτικό συμπέρασμα, γράφει η Jerusalem Post. 

Ο Ralph Ellis, 54 ετών, ισχυρίζεται ότι έχει τη λύση σε ένα μυστήριο 3.000 ετών, στο οποίο κατέληξε αφού δεν μπόρεσε να βρει τον θησαυρό του βασιλιά Σολομώντα - 500 τόνους χρυσού που σήμερα αποτιμώνται σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια - στα θρυλικά ορυχεία του. Οι κυνηγοί θησαυρών συνεχίζουν να αναζητούν τα ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα με την ελπίδα να βρουν τους θησαυρούς του βασιλιά, αλλά ο Ellis είναι σίγουρος ότι όσοι εξακολουθούν να δοκιμάζουν την τύχη τους μπορεί να απογοητευτούν οικτρά. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σολομώντας δεν ήταν καθόλου ο βασιλιάς του Ισραήλ - αλλά ένας Αιγύπτιος φαραώ ονόματι Σουσάνκ ο Πρώτος που κυβέρνησε την Αίγυπτο και το Ισραήλ στα τέλη του 10ου αιώνα π.Χ. (ταυτίζεται από τους περισσότερους μελετητές με τον Αιγύπτιο βασιλιά Σισάκ που αναφέρεται στη Βίβλο).

Συνέκρινε την εύρεση του θησαυρού του βασιλιά με έναν ιστορικό μύθο όπως το "βάπτισμα στην πηγή της νεότητας" και είπε ότι η ιστορία του βασιλιά Σολομώντα, όπως την ξέρουμε, είναι μάλλον μια "παρερμηνεία" της ιστορίας.


"Σολομώντας, Φαραώ της Αιγύπτου"

Στο βιβλίο του "Σολομώντας, Φαραώ της Αιγύπτου" μιλάει για γειτονικά βασίλεια που λεηλάτησαν βασιλικούς τάφους στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο και παρουσίασαν τον πλούτο στον Σολομώντα ως χειρονομία για να αποτρέψουν την εισβολή του.

"Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο βασιλιάς Σολομώντας ήταν απίστευτα πλούσιος. Γενιές θεολόγων και αρχαιολόγων έχουν ερευνήσει τους Αγίους Τόπους αναζητώντας την πρωτεύουσα, το παλάτι, το ναό και τις περιουσίες του - χωρίς επιτυχία. Στο τέλος, πρέπει είτε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τορά είναι εντελώς φανταστική είτε να συνειδητοποιήσουμε ότι ψάχναμε σε λάθος μέρος και κυνηγούσαμε τα λάθος πράγματα". Αν η θεωρία του είναι σωστή, οι θησαυροί του Σολομώντα θα βρεθούν εύκολα στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο, όπου βρίσκονται δεκάδες αντικείμενα από εκείνη την περίοδο.


"Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο βασιλιάς Σολομώντας ήταν απίστευτα πλούσιος. Γενιές θεολόγων και αρχαιολόγων έχουν σαρώσει τους Αγίους Τόπους αναζητώντας την πρωτεύουσα, το παλάτι, το ναό και τα υπάρχοντά του - χωρίς επιτυχία".

"Από την έρευνά μου, φαίνεται ότι υπάρχει πραγματική βάση για την ιστορία του Σολομώντα και του πλούτου του, αλλά κρύφτηκε και ξαναγράφηκε από τους μεταγενέστερους βιβλικούς συγγραφείς, επειδή οι ιστορίες για τους φαραώ θεωρούνταν τότε δύσπεπτες και δύσχρηστες. Άλλαξαν την ιστορία για να δημιουργήσουν καθαρά ισραηλινούς ήρωες", δήλωσε ο Ellis.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Σολομώντας έχτισε τον Πρώτο Ναό στην Ιερουσαλήμ και θεωρήθηκε απίστευτα σοφός. Ωστόσο, η βιβλική ιστορία παραμένει καλυμμένη από μυστήριο και οι ειδικοί συνεχίζουν να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν και να βρουν αποδείξεις για τις βιβλικές ιστορίες.

Από το pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου