Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Νεβάδα: Μυστηριώδης πόλη στην έρημο ανοίγει μετά από 50 χρόνια-«Το μεγαλύτερο σύγχρονο έργο τέχνης στον πλανήτη»

Η «Πόλη», ένα τεράστιο σύμπλεγμα υπαίθριων κατασκευών και όγκων, που ο καλλιτέχνης Michael Heizer άρχισε να κατασκευάζει στην έρημο της Νεβάδα το 1970, θα αρχίσει να υποδέχεται επισκέπτες τον επόμενο μήνα

Τα εγκαίνια του χώρου στις 2 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 50 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών στον χώρο, σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του πιο φιλόδοξου και καθοριστικού για την καριέρα του

Heizer έργου.

Η «Πόλη» έχει περιγραφεί ως πιθανότατα το μεγαλύτερο σύγχρονο έργο τέχνης στον πλανήτη, που εκτείνεται πάνω από ενάμισι μίλι μήκος και μισό μίλι πλάτος, θυμίζοντας την κλίμακα αρχαίων χώρων όπως οι λόφοι των ιθαγενών της Αμερικής, οι μητροπόλεις της Μεσοαμερικής και τα αιγυπτιακά λατρευτικά συγκροτήματα. Βρίσκεται στο απομακρυσμένο Εθνικό Μνημείο Basin and Range στην κεντρική ανατολική Νεβάδα, μέσα στα προγονικά εδάφη των Nuwu (Southern Paiute) και Newe (Western Shoshoni), περίπου 160 μίλια βόρεια του Λας Βέγκας.

Για την πρώτη χρονιά της πρόσβασης του κοινού, θα γίνει δεκτός μόνο ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών, με υποχρεωτική προκαταβολική εγγραφή, σύμφωνα με το CNN.

H κατασκευή της «Πόλης» που αρχικά χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον Heizer, έλαβε τελικά την υποστήριξη πολλών σημαίνοντων συλλεκτών, ιδρυμάτων και εμπόρων μέσω της ίδρυσης το 1998 του Ιδρύματος Triple Aught, το οποίο θα διαχειρίζεται και θα συντηρεί τον χώρο για τα επόμενα χρόνια. 


Το ίδρυμα - στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχουν ο ίδιος ο Heizer, ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Los Angeles County Museum of Art, Michael Govan, ο διευθυντής του Museum of Modern Art Glenn D. Lowry, η συλλέκτρια και συνιδρύτρια του Glenstone Emily Wei Rales και η ανώτερη διευθύντρια του Gagosian Kara Vander Weg - δημιούργησε ένα κληροδότημα για το City με σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση.

Από το pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου