Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Το “Φαινόμενο Mandela” Φταίει για τα Παράξενα Ελαττώματα στην Πραγματικότητα που Ζούμε;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής


Ο Christopher Anatra, πρόεδρος της εταιρείας διανομής τροφίμων NECS, χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσει στο παράδοξο συμπέρασμα που καταγγέλλει: ότι οι εναλλακτικές πραγματικότητες και το φαινόμενο Mandela, είναι υπεύθυνα για παράξενες αλλαγές δεδομένων στην εταιρία του και όχι τα προβλήματα του λογισμικού του.

Το Mandella Effect ή Φαινόμενο Mandela είναι ένας όρος που

επινοήθηκε από την Fiona Broone πριν από λίγα χρόνια. Το όνομα του Μαντέλα χρησιμοποιήθηκε επειδή, όπως εκατομμύρια άνθρωποι, θυμήθηκε να δει χιλιάδες ειδησεογραφικά δρώμενα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, τη στιγμή που πέθανε ο Nelson Mandela στη φυλακή, την κηδεία του, αλλά και όλα όσα προκάλεσε αυτό.

Ωστόσο, ο Μαντέλα δεν πέθανε ποτέ στη φυλακή και στην πραγματικότητα έζησε αρκετά χρόνια μετά την απελευθέρωσή του μέχρι το θάνατό του.

Με απλά λόγια, το Φαινόμενο Μαντέλα αναφέρεται σε πράγματα που – εμείς και πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα – θυμόμαστε ότι είναι έτσι ακριβώς όπως νομίζουμε και είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι έτσι, αλλά κάποια στιγμή ανακαλύπτουμε ότι έχουμε κάνει τραγικό λάθος.

Πρόκειται για μια μορφή συλλογικής πλάνης που αποδίδει λανθασμένα χαρακτηριστικά και στοιχεία σε πράγματα που, όμως, στην πραγματικότητα δεν τους αντιστοιχούν.

Από την άλλη, αρκετοί υποστηρίζουν πως, εμείς και πολλοί άλλοι, σωστά θυμόμαστε, ότι η μνήμη μας δεν μας απατά, αλλά για κάποιο λόγο κάτι έχει μεταβάλει την πραγματικότητά μας, ίσως, μία άλλη πραγματικότητα, ή κάποιο ταξίδι χρονοταξιδιώτη, έχει φέρει κάποιες αλλαγές σε όσα όλοι θυμόμαστε, αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τώρα, αυτά έχουν αλλάξει.

Τώρα, σε μια δημοσίευση στον ιστότοπο του NECS, ο Anatra συνέχισε να επισημαίνει διάφορα παραδείγματα για το πώς το Φαινόμενο Mandela αποδεικνύει ότι το λογισμικό του δεν λειτουργεί λανθασμένα.


Εάν η εφαρμογή, λέει, από στιγμή σε στιγμή, ότι ένας πελάτης που αγόραζε πάντα είκοσι κιβώτια της τάδε μάρκας κάθε μήνα, τώρα αγοράζει μόνο πέντε, είναι επειδή αγοράζουν ταυτόχρονα καταναλωτές από περισσότερα και διαφορετικά χρονοδιαγράμματα κόσμων και πραγματικοτήτων!

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Anatra δίνει μια λογική εξήγηση για πολλά ανεξήγητα γεγονότα που έχουν υποστεί αρκετές εταιρείες τεχνολογίας. Έτσι θα μπορούσε να αλλάζει ή να μεταβάλλεται το παρελθόν για οικονομικά κέρδη, προκαλώντας διαχωρισμούς σε άλλους τομείς.

Ακόμα και το Διαδίκτυο έχει γίνει το πιο σημαντικό εργαλείο για να αποδείξει ότι το Φαινόμενο Mandela είναι πραγματικό:

Μερικά από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα είναι όταν γράφετε ένα απόσπασμα ή γνωστούς όρους στις μηχανές αναζήτησης, οι προτάσεις εμφανίζονται όπως θυμόμαστε από την πραγματικότητά μας, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν διαφορετικά.

Πολλοί άνθρωποι επισημαίνουν ως ένοχο για το “φαινόμενο” την δραστηριότητα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του CERN, καθώς και από άλλα πειράματα, όπως το HAARP. Φυσικά, όλα αυτά οι σκεπτικιστές τα κατηγοριοποιούν στης σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας.

Άραγε έχει τύχει και σε σας κάτι παρόμοιο; Π.χ. να θυμάστε κάτι από μία ταινία, να το θυμούνται και πολλοί άλλοι όπως και εσείς, αλλά όταν βάζετε να δείτε την ταινία, τίποτα να μην είναι έτσι όπως σας είχε εντυπωθεί στο μυαλό;!

 

Πάντως, ό,τι κι αν συμβαίνει, είτε είναι ένα είδος παραίσθησης, είτε κάτι άλλο, το μήνυμα του Anatra είναι σαφές: Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τεχνολογία, το φαινόμενο Mandela είναι ο ένοχος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο όπου μας εξηγεί ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες:

Quantum Physics, the Mandela Effect and perceived changes to your NECS entrée data

                      
Από το diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου