Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Τα μέτρα που θα διχάσουν την κοινωνία

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

Οι εποχές αλλάζουν δραματικά κι εμείς απλά παρακολουθούμε την εξέλιξη ως θεατές, ανήμποροι να αντιδράσουμε. Το περίφημο «Δόγμα του σοκ» έχει πιάσει, και κάνει τέλεια τη δουλειά του.

Η κοινωνία μουδιασμένη απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η όλη διαμαρτυρία της για ό,τι της συμβαίνει περιορίζεται σε μερικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κι αυτό

είναι όλο.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει με δύο δόσεις μόλις το 30,5% του πληθυσμού. Κι αυτό, όχι γιατί υπάρχει ένα ποσοστό του κόσμου που αρνείται να εμβολιαστεί, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει εμβόλια για να κάνει περισσότερους εμβολιασμούς και να ολοκληρώσει τουλάχιστον με εκείνους που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Υπόσχεται όμως ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορέσει να έχει εμβολιάσει πλήρως όλο τον πληθυσμό. Μένει να το δούμε, γιατί μέχρι στιγμής όποιον σχεδιασμό έκανε πάνω σ’ αυτό το θέμα έπεσε έξω, κατά πολύ.

Στο μεταξύ, ανακοινώνει μέτρα για να καμφθούν οι αρνητές και να εμβολιαστούν. Με τα μέτρα αυτά όσοι εμβολιαστούν θα έχουν προνόμια σε βάρος των αρνητών.

Ένα από τα προνόμια αυτά θα είναι η πλήρης απελευθέρωση από τη μάσκα, ακόμα και σε κλειστούς χώρους για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μάλιστα, αν οι επιχειρηματίες δηλώσουν πως θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα μπορούν να έχουν 100% πληρότητα στα καταστήματά τους.

Για να επιτευχθεί αυτό θα ελέγχονται οι πελάτες αν φέρουν μαζί τους στο smartphone τους το περίφημο QR code, που θα αποδεικνύει πως είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ή θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το επίσημο έντυπο εμβολιασμού που εκδίδεται ψηφιακά από την κυβέρνηση.

Πάνε οι εποχές που έξω από τα καλά μαγαζιά ήταν οι πορτιέρηδες που έκαναν face control και σου απαγόρευαν την είσοδο αν δεν τους έκανε η φάτσα σου. Τώρα οι ίδιοι τύποι θα κάνουν τους ελεγκτές υγείας και θα σε βάζουν μέσα στο κατάστημα αν είσαι εμβολιασμένος, αλλιώς θα σε πετούν στη σύγχρονη Σπιναλόγκα. Το πιθανότερο είναι να σου κάνουν και μια θερμομέτρηση καλού-κακού.

Βέβαια, αν είσαι από εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν για οποιονδήποτε λόγο θα μπορείς να αναζητήσεις τα μικτά μαγαζιά, που θα φιλοξενούν κι από τα δύο είδη ανθρώπων: Τους «καθαρούς» και τους «μιαρούς», δηλαδή εμβολιασμένους και  ανεμβολίαστους.

Αν αυτοί που πήραν τέτοιες αποφάσεις διχασμού της κοινωνίας έστρεφαν για λίγο το βλέμμα τους σ’ έναν καθρέφτη θα έβλεπαν ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την άρνηση που δείχνει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ακόμη κι αν έριχναν μια ματιά στις ανακοινώσεις που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν κάποια εμβόλια –όπως και για ορισμένους θανάτους–, τότε θα έβλεπαν και πάλι τους εαυτούς τους.

Το ίδιο θα συνέβαινε αν έκαναν τον κόπο να ανατρέξουν στις απαγορεύσεις που ανακοίνωναν για τη χρήση ορισμένων εμβολίων σε κάποιες ηλικίες, τις οποίες μετά από λίγο τις άλλαζαν για να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό στον κόσμο· τότε πάλι θα έβλεπαν τους εαυτούς τους.


Αυτοαναιρούνταν από τη μια στιγμή στην άλλη με ταχύτητα φωτός, και τώρα, ενώ κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι που προκάλεσαν τέτοια σύγχυση να εξασφαλίσουν ασυλία από την κυβέρνηση με ειδικό νόμο για να μην φέρουν καμία ποινική ευθύνη οι ίδιοι για οτιδήποτε συμβεί στον πληθυσμό εξαιτίας τους, ο κόσμος που πανικοβλήθηκε από τις αντιφατικές απόψεις τους θα τιμωρείται βάναυσα, γιατί δεν κατάφερε να κατανοήσει αυτόν τον παραλογισμό.

Να σταματούσε όμως μέχρι εδώ το κακό, καλά θα ήταν! Κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και ανακοινώνουν αβίαστα ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα προσβάλει μόνο τους ανεμβολίαστους, δημιουργώντας στον κόσμο μια ψευδαίσθηση ότι οι εμβολιασμένοι είναι απολύτως προστατευμένοι.

 

Το Ισραήλ όμως τους διέψευσε, αφού ανακοίνωσε επισήμως πως το 50% από όσους κόλλησαν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Εμείς εδώ παίζουμε τον παπά μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ανεμπόδιστα ο τουρισμός και… γαία πυρί μιχθήτω. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει για μια ακόμη φορά λάθος τρόπο για να πείσει τους αρνητές του εμβολίου να αλλάξουν γνώμη. Η τιμωρία δεν είναι η λύση.

Από φθινόπωρο θα κάνουμε πάλι ταμείο και τότε βλέπουμε αν θα χρειαστούμε νέο γύρο μέτρων για να σώσουμε ό,τι θα έχει απομείνει.

Υ.Γ: Προς άρση παρεξηγήσεων, ο γράφων είναι πλήρως εμβολιασμένος και δεν υπήρξε ποτέ αρνητής. 

pontosnews.gr

Από το amfipolinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου