Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ιπτάμενος δίσκος πάνω από τη Ρώμη, ορατός από χιλιάδες ανθρώπους, το 1954…

Η πλέον εντυπωσιακή είδηση του καιρού εκείνου, που κατέφτανε από την Ιταλία στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1954 και μοιράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν η εμφάνιση ενός μυστηριώδους σώματος στον ουρανό της Ρώμης.

Το παράξενο αυτό ιπτάμενο αντικείμενο είχε ερυθρό χρώμα και έφερε το σχήμα τεράστιου πούρου, κομμένο στη μέση. Διέσχισε τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, διαγράφοντας μια μακρά τροχιά, την οποία παρακολούθησαν ιδίοις όμμασι χιλιάδες κατοίκων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις ιταλικές Αρχές, το μυστηριώδες αντικείμενο δεν ήταν κάποιο φυσικό ουράνιο φαινόμενο, αλλά ένα σκάφος άγνωστου τύπου και πιθανόν εξωγήινης προέλευσης!
Μάλιστα, οι επιστήμονες, οι οποίοι το παρακολούθησαν σχεδόν ολόκληρο το απόγευμα από το παρατηρητήριο του Αστεροσκοπείου του Μόντε Μάριο, απέκλεισαν την πιθανότητα ότι το σώμα εκείνο ήταν αερόλιθος.

Η παράδοξη πτητική μηχανή διήνυσε τροχιά σε ύψος 1200-1500 μέτρων και επομένως, πολύ κάτω του οπτικού πεδίου των τηλεσκοπίων. Εξάλλου, από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων προέκυπτε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με αερόλιθο, που, ως γνωστόν, είναι γενικώς λευκοί και φωτεινοί, διέρχονται σε μεγάλα ύψη και δεν αφήνουν στον ουρανό καπνό, αλλά ίχνη που λάμπουν και φωσφορίζουν.
Άλλωστε, οι τεχνικοί του αεροδρομίου του Τσιαμπίνο διαπίστωσαν ότι, για μια στιγμή, το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο κατήλθε κάθετα και απότομα κατά 400 μέτρα, αμέσως μετά ανυψώθηκε ξανά και από την οριζόντια θέση στην οποία βρισκόταν, άλλαξε με μια μονάχα κίνηση και στεκόταν εντελώς κάθετα!
Κατόπιν, έλαβε εκ νέου θέση πτήσης, αύξησε την ταχύτητά του και εξαφανίστηκε ιλιγγιωδώς στον   
ορίζοντα.
Οι συσκευές των ραντάρ της ιταλικής πρωτεύουσας, πάντως, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αλλόκοτη τροχιά του, καθώς βγήκε αστραπιαία από το πεδίο των ραντάρ και χάθηκε στο στερέωμα, προς άγνωστη κατεύθυνση, κινούμενο βορειοδυτικά.
Μα, πριν προλάβει να εξαφανιστεί, το μυστηριώδες αυτό ιπτάμενο αντικείμενο κινούνταν με μάλλον μικρή ταχύτητα πάνω από τη Ρώμη, δίνοντας την εντύπωση στους χιλιάδες θεατές ότι κατόπτευε τα πάντα τριγύρω, για ολόκληρα 40 λεπτά της ώρας! Ωστόσο, η παρακολούθησή του από τα ραντάρ διήρκεσε για 103 καταγεγραμμένα λεπτά, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 25/09/1954…
Από το periergaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου