Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Επιστήμονες ανακάλυψαν περίεργο πλάσμα που δεν χρειάζεται να αναπνέει – Δείτε το ΒINTEO

Το Henneguya Salminicola είναι ένα περίεργο πλάσμα που ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες στη θάλασσα και προσπαθούν να εξηγήσουν πώς επιβιώνει, αφού δεν αναπνέει.
Οι βιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα ζωντανό πλάσμα που δεν χρειάζεται οξυγόνο για να επιβιώσει, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Proceedings» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο μικροσκοπικός οργανισμός έχει σπόρια που
μοιάζουν με σπερματοζωάρια, με δύο ουρές και «αλλόκοτα μάτια» όταν μελετώνται κάτω από μικροσκόπιο, σύμφωνα με τη Live Science, και ονομάστηκε Henneguya Salminicola.

Η Ντοροτέ Ουσόν, εξελικτική βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δήλωσε στο Live Science:
«Έχει χάσει τον ιστό, τα νευρικά του κύτταρα, τους μυς του, τα πάντα. Και τώρα διαπιστώνουμε ότι έχουν χάσει την ικανότητά του να αναπνέει. Αν και το Henneguya Salminicola περιέχει δομή παρόμοια με τα μιτοχόνδρια, δεν έχει τη δυνατότητα μεταβολισμού του οξυγόνου».
Πάνω από χιλιετίες, το Henneguya Salminicola έχασε, επίσης, το μιτοχονδριακό του γονιδίωμα, ένα από τα συστατικά του DNA που διέπουν τη διαδικασία αναπνοής. Οι ερευνητές προσπαθούν να εξηγήσουν για τι συμβαίνει αυτό και ορισμένοι έχουν υποστηρίξει πως χρησιμοποιεί ενέργεια που παίρνει άμεσα από άλλα πλάσματα της θάλασσας που μολύνει.



Το Henneguya Salminicola αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους ιχθυοκαλλιεργητές, καθώς τα μικροσκοπικά πλάσματα δημιουργούν άσχημες λευκές κηλίδες στη σάρκα των μολυσμένων ψαριών, καθιστώντας τα άχρηστα για την αγορά.
                   
Από Sputniknews.gr, ΦΩΤΟ video screenshot
Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου