Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Το ανεξήγητο φαινόμενο των «ουράνιων σεισμών»…

Στις αρχές του 1925, οι επιστήμονες ανά τη Γη, ειδικά του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ινδίας, πάσχιζαν να δώσουν λύση σ’ έναν μυστηριώδη γρίφο, που ακόμα και στις ημέρες μας παραμένει άλυτος. Μονάχα υποθέσεις και εικασίες και τίποτε άλλο…

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, ταυτοχρόνως στις ακτές του Βελγίου, στη νότιο Σικελία, αλλά και κατά μήκος των οχθών του ποταμού Γάγγη, ακούγονταν ανά διαστήματα ισχυρότατοι μυστηριώδεις κρότοι από τον ουρανό, δίχως
καμία προφανή μετεωρολογική αιτία.
Οι άνθρωποι ήταν πανικόβλητοι από τις ξαφνικές δυνατότατες βροντές, που έμοιαζαν σαν να έσχιζαν τα θεμέλια του ουράνιου θόλου, χωρίς να ακολουθεί καμία απολύτως λάμψη και ανησυχούσαν ιδιαίτερα για το τι θα επακολουθούσε. Το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο δεν τους φαινόταν φυσικό.
Μάλιστα, προέκυψε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα λέξη, που να το εκφράζει. Έτσι, στο Βέλγιο το ονόμασαν «mistpoeffers», στην Ιταλία «brontidi» και στην Ινδία «barizal», ενώ οι Αγγλοσάξονες το αποκάλεσαν «skyquake» (ουράνια δόνηση), μιας και η γενικότερη αίσθηση ήταν ότι ένας τεράστιος σεισμός σημειωνόταν στο στερέωμα.
Οι επιστήμονες κατέληξαν σε δύο λογικοφανείς υποθέσεις: ή ότι επρόκειτο περί έκρηξης ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας που είχαν υπερθερμανθεί ή ότι επρόκειτο περί σεισμικών υποχθόνιων κρότων.



Επειδή το ανεξήγητο φαινόμενο των «ουράνιων σεισμών» είχε διασπαρεί σε διαφορετικά σημεία της υφηλίου, όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν εντελώς παράταιρες, οι ειδικοί δεν εφησύχαζαν.
Επομένως, μια επιτροπή, λοιπόν, από πέντε διακεκριμένους επιστήμονες θα συγκεντρωνόταν αρχικά στο Παρίσι και από εκεί θα μετέβαινε στις τρεις αυτές χώρες, προκειμένου να το μελετήσει από κοντά και να ανακαλύψει από πού προέρχονταν αυτοί οι αινιγματικοί ουράνιοι κρότοι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 11/04/1925…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 11/04/1925
strangepress.gr
Από το thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου