Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δημήτρης Αλεξόπουλος : «Χτύπημα στο Αιγαίο» το παιχνίδι του 1986 που «προέβλεψε» Ρώσο-Τουρκικό πόλεμο και τη πτώση του Καστελόριζου

Το 1986 η αμερικανική εταιρία επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής victory games κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι με σενάριο ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟΥ πολέμου,με θέατρο επιχειρήσεων το Αιγαίο πέλαγος.

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά λεπτομερές και απαιτητικό.Έχει πέντε σενάρια εξέλιξης πλοκής,δύο εκ των οποίων όμως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.Το πρώτο αναφέρεται σε πυραυλική κρίση μεταξύ Τουρκίας και
Ρωσίας, αφού βάση του σεναρίου η Ρωσία θα προσπαθήσει με τη βία ν’απομακρύνει τους

νατοικούς πυρηνικούς πυραύλους απ΄το τουρκικό έδαφος ενώ η Ελλάδα αν και μέλος του ΝΑΤΟ ΘΑ

ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ!.
Διαφημιστικό του παιχνιδιού με τα 5 σενάρια.Πόλεμος σε αέρα και θάλασσα.

Κάτι τέτοιο το 1986 θα ήταν αδιανόητο δεδομένου του ότι η χώρα μας ως μέλος του ΝΑΤΟ θα όφειλε να συνδράμει τη Τουρκία σε ενδεχόμενη επίθεση της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά και η επιλογή της μη εμπλοκής της Ελλάδας σε Ρώσο-Τουρκικό πόλεμο έχει σοβαρές πιθανότητες εφαρμογής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει και ο χάρτης του σεναρίου σχετικά με την περιοχή της Κωνσταντινούπολης και της μάχης των στενών,αφού βλέπουμε υπαρκτή την ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΡΑΓΓΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ που τώρα χτίζει ο Ερντογάν!.
Το υπόγειο τούνελ του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη 30 χρόνια πρίν !

Το δεύτερο σενάριο όμως είναι και το πιο τρομακτικό για την Ελλάδα και τη Κύπρο αφού αναφέρεται σε Ελλήνο-Τουρκικό πόλεμο στον ΑΞΟΝΑ ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΚΡΗΤΗ ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!
Οικόπεδα και αγωγοί φυσικού αερίου στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη.

Επιπροσθέτως ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ απ΄τον χάρτη του παιχνιδιού,ενώ στην αποτύπωση της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας τα κατοικημένα νησία εμφανίζονται όλα λεπτομερώς! έτσι η ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


Εξαφανισμένο το Καστελόριζο,οι ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου χωρίζονται απο την Τουρκική

Όπως είπαμε στην αρχή το παιχνίδι επικεντρώνεται σε αεροναυτικό πόλεμο,αυτόν ακριβώς που περιμένουν οι αναλύτες να γίνει σ’ενδεχόμενη κρίση ενεργειακών πόρων.

Οι σκέψεις είναι πολλές και τα ερωτήματα μεγαλύτερα: ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ;
Από το katohika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου