Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Πνευματιστικά πειράματα, που σκόπευαν να αποδείξουν αν τα ζώα έχουν ψυχή…

Την άνοιξη του 1925, μια μάλλον παράδοξη έρευνα διεξαγόταν στην Αγγλία, μεταξύ των γνωστότερων και επιφανέστερων προσωπικοτήτων της χώρας, με σκοπό να εξαχθεί συμπέρασμα επί του ερωτήματος εάν τα ζώα έχουν ψυχή.
Ο διάσημος συγγραφέας Sir Arthur Conan Doyle, εμπνευστής του Sherlock Holmes και ηγέτης της πνευματιστικού κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία, απάντησε ως εξής:
“Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι
έχουν ψυχή, μέχρις ότου πείστηκα μέσω της μελέτης του Πνευματισμού. Η αλήθεια, λοιπόν, αυτή επεκτείνεται και στα ζώα και εάν εφαρμόζεται στους ανθρώπους, κατά συνέπεια, εφαρμόζεται και σε εκείνα.
Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (22/05/1859 – 07/07/1930)

Κάποτε, είχα ακούσει το γάβγισμα σκύλου σε μια πνευματιστική συνεδρίαση, στην οποία κανένας ζωντανός σκύλος δεν παρίστατο και αισθάνθηκα, μάλιστα, το ρύγχος και τα πόδια του πάνω στα γόνατά μου. Μιας και πολλοί ήταν εκείνοι, που βίωσαν την ίδια εμπειρία με τη δική μου, πλέον ουδεμία αμφιβολία έχω ότι τα ζώα έχουν, όπως και εμείς, ψυχή!”
Επιπλέον, ο μέγας δραματουργός Bernard Shaw μοιραζόταν ακριβώς τις ίδιες πεποιθήσεις με τον Doyle, βεβαιώνοντας κι εκείνος με τη σειρά του ότι τα ζώα έχουν κι εκείνα ψυχή.
George Bernard Shaw (26/07/1856 – 02/11/1950)

Αλλά και ο Επίσκοπος Christopher Weldon τόνιζε: “Η πεποίθηση ότι οι ψυχές των ζώων, έως και των ανθρώπων, επιζούν μετά τον θάνατο των σωμάτων, έχει ήδη υποστηριχτεί από πολλούς βαθυστόχαστους σοφούς κι εγώ προσανατολίζομαι στην ίδια άποψη”.
Η Λαίδη Grey of Fallodon, σύζυγος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας, πίστευε ακραδάντως ότι “τα ζώα επιβιώνουν ψυχικώς του σωματικού θανάτου τους και παραμένουν πλησίον των πραγμάτων και των πλασμάτων, που έχουν μάθει να αγαπούν”.
Επίσης, η κόρη του κραταιού Βρετανού εκδότη William Thomas Stead, η συγγραφέας Estelle Stead, ισχυριζόταν ότι “τα άγρια ζώα, όταν αποβιώσουν, καθίστανται μέρος της μεγάλης ομαδικής ψυχής των ειδών τους και ζουν στη ζωική σφαίρα. Μα, τα κατοικίδια ζώα, ανάλογα με τον βαθμό προσέγγισης και ανάλογα με τη σχέσης τους με τον άνθρωπο, εξακολουθούν να έχουν ατομική ύπαρξη στον αμέσως προσεχή κόσμο, στον οποίο μεταβαίνουν μέσω του θανάτου”.


Estelle W. Stead

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 07/04/1925…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου