Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Δείτε για πρώτη φορά τον Τιτανικό με κάθε λεπτομέρεια όπως σχεδιάστηκε (βίντεο)

Εντυπωσιακό τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του θρυλικού πλοίου.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 στο Βόρειο Ατλαντικό και αν και το ενδιαφέρον για το πλοίο και ότι συνέβη είναι έκτοτε διαχρονικό κάθε χρόνο στην επέτειο του ναυαγίου γίνονται πάντα ξεχωριστά αφιερώματα ή διαφόρων ειδών ανακοινώσεις και παρουσιάσεις. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ανήμερα της φετινής επετείου ξεχωρίζει ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο

αμερικανός δημιουργός animated οπτικοαουστικού υλικού Τζάρεντ Όουεν.

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο Τιτανικός σε κάθε του λεπτομέρεια και αποκαλύπτεται η εσωτερική δομή του τεράστιου και επαναστατικού για την εποχή του υπερωκεάνιο πλοίο. Το βίντεο μπορεί σύμφωνα με ειδικούς να αποτελέσει σύμμαχο του Αυστραλού  δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτης ορυχείων Κλάιβ Πάλμερ που προσπαθεί να κατασκευάσει ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο του Τιτανικού. Η αρχική επιδίωξη του Πάλμερ ήταν το πλοίο που το έχει ονομάσει Τιτανικός ΙΙ να είναι έτοιμο το 2016 αλλά μια σειρά από αιτίες όπως η πανδημία αλλά και τεχνικά ζητήματα έχουν καθυστερήσει την κατασκευή του η οποία συνεχίζεται και σύμφωνα με τον Πάλμερ θα ολοκληρωθεί το 2027.


Το ψηφιακό αντίγραφο

«Ο Τιτανικός εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο πλοίο στην ιστορία. Όταν τελείωσαν την κατασκευή του Τιτανικού, ήταν το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο. Το πλοίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια όταν δεν υπήρχαν υποκλογιστές και λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης. Όλο το πλοίο σχεδιάστηκε στο χέρι, για μένα αυτό είναι απίστευτη μηχανική και δεξιοτεχνία» λέει ο Όουεν που βασίστηκε σε πολυάριθμες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του National Geographic, της Encyclopedia Titanica και της έκδοσης Titanic της σειράς βιβλίων Haynes Manual. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το Blender, ένα πρόγραμμα δημιουργίας 3D περιεχομένου ανοιχτού κώδικα, για να αναδημιουργήσει τον Τιτανικό σε ψηφιακή μορφή.

Ο Τιτανικός ήταν βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο που ανήκε στον στόλο της White Star Line, το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Η βύθισή του, προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.505 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία.

 

Εχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία και έχουν γυριστεί πολλά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες για τον Τιτανικό και το τραγικό όπως κατέληξε παρθενικό του ταξίδι. Το 1985 αμερικανο-γαλλική εξερευνητική αποστολή με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ εντόπισε το ναυάγιο του Τιτανικού και έκτοτε έχει στηθεί μια τουριστική και εμπορική βιομηχανία που αξιοποιεί την τοποθεσία αλλά και ευρήματα που προκύπτουν από τις συνεχείς αποστολές πραγματοποιούνται στο κουφάρι του πλοίου.

                     

Από το naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου