Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ιταλία: Αναστάτωση με διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια

 Ιταλία: Για βλασφημία κατηγορείται η εταιρεία.

Μια τηλεοπτική διαφήμιση που απεικονίζει καλόγριες να τρώνε πατατάκια ενώ λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, κατηγορήθηκε για βλασφημία από μια μερίδα Καθολικών τηλεθεατών στην Ιταλία.

Η διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων για τα Amica Chips – μια από τις κορυφαίες μάρκες για πατατάκια στην Ιταλία– λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι με

πρωταγωνίστριες μοναχές που ετοιμάζονται να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

                     

Με το Ave Maria να παίζει στο βάθος, οι μοναχές αρχίζουν να ετοιμάζονται για την Θεία Ευχαριστία από τον ιερέα. Ξαφνικά μια μοναχή ανοίγει τα μάτια της και ακούγεται ένας ήχος από πατατάκια. Η διαφήμιση, η οποία προβάλλεται στο Mediaset, τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιταλίας, και άλλα ιδιωτικά δίκτυα, τελειώνει με μια καλόγρια να καταβροχθίζει ολόκληρο το πακέτο.

H εταιρεία που δημιούργησε το διαφημιστικό, είπε ότι είχε σκοπό να «εκφράσει την ακαταμάχητη γεύση των Amica Chips» με σκόπιμα υπερβολικό και προκλητικό τρόπο.

 
Ωστόσο, αν και το σενάριο είναι ευρηματικό η ένωση Καθολικών τηλεθεατών ζήτησε την «άμεση αναστολή της διαφήμισης».

Ο Τζιοβάνι Μπάτζιο, πρόεδρος της ένωσης, κατηγόρησε την εταιρεία ότι καταφεύγει στη βλασφημία προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Από το newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου