Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τα 5 πράγματα που οι πιλότοι δεν κάνουν ποτέ ως επιβάτες αεροπλάνων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς συμπεριφέρονται οι πιλότοι όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο ως απλοί επιβάτες; 

Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι, οι οποίοι μάλιστα συμβουλεύουν τον κόσμο για το τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνουν, όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Μην σηκώνεστε πριν φτάσει το αεροπλάνο στην πύλη

«Ποτέ δεν θα σηκωνόμουν όρθιος στον

διάδρομο όταν το αεροπλάνο δεν έχει φτάσει ακόμα στην πύλη και η ζώνη ασφαλείας είναι ακόμα ενεργοποιημένη», δήλωσε ένας πιλότος στην Huffpost. Όπως εξηγεί, δεν είναι μόνο παράνομο να λύσετε τη ζώνη σας ενώ η λυχνία είναι ακόμα αναμμένη, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Οι πιλότοι μερικές φορές χρειάζεται να πατήσουν απότομα τα φρένα και οι επιβάτες που στέκονται όρθιοι στον διάδρομο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστούν.

Μην ταξιδεύετε χωρίς δικό σας ρόφημα

«Σταματάω πάντα στην αγορά ή οπουδήποτε υπάρχει εμφιαλωμένο νερό και παίρνω το δικό μου στο αεροπλάνο», δήλωσε η Jeanie Carter, πιλότος ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας. «Υπάρχουν φορές που οι αεροσυνοδοί δεν είναι σε θέση να σερβίρουν κανένα αναψυκτικό, κυρίως λόγω αναταράξεων, οπότε γι’ αυτές τις απροσδόκητες καταστάσεις, αγοράστε ένα ρόφημα ή γεμίστε το μπουκάλι σας στο αεροδρόμιο πριν από την επιβίβαση», εξηγεί.

Μην πανικοβάλλεστε από τις αναταράξεις

«Οι αναταράξεις είναι ενοχλητικές για τους περισσότερους, αλλά το αεροπλάνο δεν θα πέσει από τον ουρανό», δήλωσε η Carter. «Και συνήθως δεν είναι καθόλου επικίνδυνες, αρκεί να ακολουθείτε τις οδηγίες του πληρώματος της πτήσης – μείνετε καθιστοί και φορέστε τη ζώνη ασφαλείας σας όταν σας ζητηθεί», συμπληρώνει.

Όπως εξηγεί η πιλότος, μπορεί οι αναταράξεις να φαίνονται πολύ τρομακτικές, να παραμείνετε ήρεμοι κατά τη διάρκειά τους, καθώς δεν υπάρχει κανέναν κίνδυνος.

Μην βάζετε και τις δύο τσάντες στον χώρο φύλαξης στην καμπίνα

Πολλοί επιβάτες αψηφούν τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών που περιορίζουν το όριο των χειραποσκευών σε μία τσάντα για τον χώρο αποσκευών και ένα προσωπικό αντικείμενο που πρέπει να μπει κάτω από το κάθισμα μπροστά τους. Αγνοώντας την ίδια στιγμή τους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι δεν έχουν χώρο για τα δικά τους πράγματα.

 

Μην βγάζετε τα παπούτσια σας όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα

Ναι, θα αναρωτιέστε αν υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν ξυπόλητα στην τουαλέτα, πολύ περισσότερο όταν δεν πρόκειται για εκείνη του σπιτιού τους. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί οι τύποι. Στα αεροπλάνα, είναι οι επιβάτες που έχουν βγάλει τα παπούτσια τους στη διάρκεια της πτήσης για να είναι πιο άνετα, αλλά πηγαίνοντας στην τουαλέτα, είτε ξεχνάνε, είτε βαριούνται να τα φορέσουν. Εδώ, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί ΔΕΝ πηγαίνουμε ξυπόλητοι στην τουαλέτα. Αν το κάνετε κι εσείς, απλά σταματήστε το.

Από το newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου