Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Το στυγερό έγκλημα που παρέμεινε ανεξιχνίαστο και έγινε διάσημη ταινία

Στις 15 Ιανουαρίου 1947, τα λείψανα της 22χρονης Elizabeth Short, γνωστής και ως «The Black Dahlia», βρέθηκαν στο τετράγωνο της λεωφόρου 3800 S Norton στο Λος Άντζελες.

Το σώμα ήταν κομμένο στα δυο και τόσο χλωμό και γεμάτο από αίμα που η γυναίκα που βρήκε το σώμα το πέρασε για κούκλα μανεκέν στην αρχή. Το σώμα κόπηκε με χειρουργική ακρίβεια, χωρίς να αφήσει τραύμα στα εσωτερικά όργανα και στα οστά. Το πρόσωπό της κόπηκε επίσης από το στόμα της στα αυτιά, αφήνοντας ένα απόκοσμο μόνιμο χαμόγελο. Δεν υπήρχε αίμα στο έδαφος, κάτι

που έδειχνε ότι το σώμα μετακινήθηκε αφού είχε δολοφονηθεί.

Εννέα ημέρες μετά την ανακάλυψή της, στάλθηκε ένας φάκελος στον εξεταστή, ο οποίος ήταν γραμμένος αποκλειστικά με αποκόμματα από περιοδικά και εφημερίδες. Έγραφε: "Εξεταστή του Λος Άντζελες και άλλα έγγραφα του Λος Άντζελες, εδώ είναι τα αντικείμενα της Dahlia, θα ακολουθήσει κι άλλη επιστολή". Όπως υποσχέθηκε, ο φάκελος περιείχε την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, το πιστοποιητικό γέννησης, φωτογραφίες, ονόματα γραμμένα σε χαρτιά και ένα βιβλίο διευθύνσεων με σελίδες που λείπουν και το όνομα Mark Hansen ανάγλυφο στο εξώφυλλο. Η βενζίνη χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των αντικειμένων, αφαιρώντας τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Στις 14 Μαρτίου, ένα σημείωμα αυτοκτονίας χαραγμένο με μολύβι σε ένα κομμάτι χαρτί βρέθηκε χωμένο σε ένα παπούτσι μέσα σε ένα σωρό ανδρικά ρούχα στην άκρη του ωκεανού στους πρόποδες της λεωφόρου Breeze στη Βενετία. Το σημείωμα έγραφε: "Όποιον μπορεί να αφορά: Περίμενα να με συλλάβει η αστυνομία για τη δολοφονία της Μαύρης Ντάλιας, αλλά δεν το έκανε. Είμαι πολύ δειλός για να παραδοθώ, οπότε αυτή είναι η καλύτερη διέξοδος για εμένα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω τον εαυτό μου για αυτό. Συγγνώμη, Μαρία." Ο σωρός των ενδυμάτων ανακαλύφθηκε από τον υπεύθυνο της παραλίας, ο οποίος ανέφερε την ανακάλυψη στον ναυαγοσώστη John Dillon. Ο Dillon ενημέρωσε αμέσως το αστυνομικό τμήμα του Δυτικού Λος Άντζελες. 

 

Τα ρούχα περιελάμβαναν ένα παλτό και ένα παντελόνι από μπλε τουίντ ψαροκόκκαλο, ένα καφέ - λευκό πουκάμισο, λευκό σορτς τζόκεϊ, μαύρες κάλτσες και μαύρα παπούτσια μοκασίνια, περίπου νούμερο 8 (41). Ωστόσο, τα ρούχα δεν έδωσαν καμία ιδέα για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη τους.

Παρόλο που κατονομάστηκαν πολλοί ύποπτοι, καμία αρχή δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον δολοφόνο της Μαύρης Ντάλιας και το μυστήριο έχει παραμείνει άλυτο για περισσότερα από 70 χρόνια.

Δείτε επίσης: Πώς με ένα σαποúνι που κοστiζει 40 λεπτά μπορεiς να φτıάξεις 3 λiτρα απορρuπαντıκό για το πλυντńριο

Η ταινία Black Dahlia με πρωταγωνιστές τους Τζος Χάρτνετ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Άαρον Έκχαρτ και Χίλαρι Σουάνκ κυκλοφόρησε το 2006. Η ταινία ακολουθεί δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λος Άντζελες που ερευνούν τη δολοφονία της Σορτ, οδηγώντας τους σε μια σειρά από συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η Μία Κίρσνερ, ο Μάικ Σταρ, η Φιόνα Σο, ο Τζον Κάβανο, η Ρέιτσελ Μάινερ και η Ρόουζ Μακ Γκάουαν εμφανίζονται σε υποστηρικτικού ρόλους.

Από το kataggeilte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου