Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη πολιορκία στην Αττική! Κίνδυνος να φτάσει η πυρκαγιά μέχρι τη Μαλακάσα

Βασίλης Σκουλαράκος

Σε πύρινο κλοιό η βόρεια Αττική – Κάηκαν σπίτια σε Αφίδνες, Δροσοπηγή, Ιπποκράτειο Πολιτεία – Απειλούνται Άγιος Στέφανος, Πολυδένδρι, Κρυονέρι – Εφιάλτης αν η φωτιά φτάσει σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι

Η Ελλάδα καίγεται! Η 5η Αυγούστου θα γραφτεί στην ιστορία ως μία «μαύρη» μέρα, όπου δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, άρχισαν να

κατακαίουν περιοχές από τη Δυτική Μακεδονία, τη Φωκίδα και την Εύβοια, μέχρι την Αττική, την Ηλεία και τη Μεσσηνία.

Η κατάσταση στη βόρεια Αττική είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Μόλις δύο 24ωρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, μία αναζωπύρωση στην ίδια περιοχή ήταν ικανή να προκαλέσει τον όλεθρο.

Η πύρινη λαίλαπα ξέφυγε από κάθε έλεγχο κατακαίοντας τους πρόποδες της Πάρνηθας. Από τη Βαρυμπόμπη πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Τατόι και από εκεί στο Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και τις Αφίδνες.

Ακόμα και το «τείχος» που είχαν στήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα διόδια Αφιδνών, δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει τη μανία της πυρκαγιάς, που στις 21:30 πέρασε την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Μάταια οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να προλάβουν την επέκταση του μετώπου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ολόκληρη η περιοχή δεξιά της Εθνικής Οδού όπως ανεβαίνουμε προς Λαμία, είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Ένα δραματικό σκηνικό, ένα έργο που κανείς δεν ήθελε να αντικρίσει. Δεξιά και αριστερά της Εθνικής Οδού ένας πύρινος κύκλος και στη μέση οι πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν ό,τι μπορούσαν.

Λίγο μετά τις 23:00 οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς τους οικισμούς τους Αγίου Στεφάνου, Πευκόφυτο και Ποντίους, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να στήνουν «παγίδες» στην πυρκαγιά για να την ανακόψουν, ενώ την ίδια ώρα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά μηχανήματα.

 

Το μήνυμα έκτακτης ανάγκης 112 δεν σταματούσε να χτυπά, καλώντας τους κατοίκους σε Αφίδνες, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Δροσοπηγή, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δυστυχώς, σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία κάηκαν σπίτια και πολλοί φοβούνται πως το πρώτο φως της ημέρας θα βρει τους κατοίκους αντιμέτωπους με μια τεράστια καταστροφή.

Δείτε περισσότερα στο newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου