Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο “έδιωξε” το αίσθημα του φόβου από έναν 32χρονο!

Άνδρας που πάλευε να καταπολεμήσει το άγχος του, ισχυρίζεται ότι πλέον δεν αισθάνεται φόβο μετά από μία επέμβαση στον εγκέφαλό του, η οποία του έδωσε «στωικές δυνάμεις» όταν έχει να αντιμετωπίσει πράγματα ή καταστάσεις που του προκαλούν κίνδυνο, όπως οι αράχνες.

Όπως αναφέρει το RT, ο Τζόντι Σμιθ 32 ετών, τονίζει ότι πλέον «δεν φοβάται τίποτα», ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης.

Ο άνδρας από

την Νέα Υόρκη υπέφερε από μικρές κρίσεις πανικού αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτή η περιοδική νευρικότητα, οδήγησε σε ένα σοβαρό επεισόδιο στο οποίο τα πάντα σκοτείνιασαν γύρω του και ξεκίνησε να σέρνεται γύρω από την αυλή γειτονικού σπιτιού.

Ο Σμιθ αναφέρει ότι οριακά θυμάται το περιστατικό. Αφού συμβουλεύθηκε ειδικό, διαγνώστηκε με επιληψία.

Πέρασε δύο χρόνια προσπαθώντας να θεραπεύσει τις κρίσεις του με φαρμακευτική αγωγή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η επέμβαση στον εγκέφαλό του, ήταν η τελευταία του ελπίδα.

Πριν προχωρήσει η διαδικασία, οι γιατροί ερεύνησαν το εσωτερικό του εγκεφάλου του Σμιθ ώστε να εντοπίσουν την προέλευση αυτών των κρίσεων που πάθαινε.


Στη συνέχεια, του δόθηκαν οδηγίες να πάθει σκόπιμα μία κρίση έτσι ώστε οι γιατροί να εντοπίσουν ακριβώς την περιοχή του εγκεφάλου που χρειαζόταν να αφαιρεθεί.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, σκόπιμα «βασάνισε» τον εαυτό του, κυρίως παίζοντας δυνατά μουσική και μη αφήνοντας τον εαυτό του να κοιμηθεί, ελπίζοντας να ενεργοποιηθεί μία επιληπτική κρίση. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, οι γιατροί τον ενθάρρυναν να πιει μπίρα για να επιταχύνει την διαδικασία.

Μετά από μία εβδομάδα, οι χειρουργοί εντόπισαν τον στόχο τους: το μπροστινό μισό από τον δεξιό κροταφικό λοβό του Σμιθ, την δεξιά αμυγδαλή και τον δεξιό ιππόκαμπο του εγκεφάλου.Τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και αφού επανακκολήθηκε ο εγκέφαλός του, ο Σμιθ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Καθώς συνερχόταν στο σπίτι του, παρατήρησε ότι η επέμβαση τον είχε αφήσει με ζητήματα μνήμης και συγκέντρωσης. Όμως υπήρχε και μία ακόμα παρενέργεια: δεν αισθανόταν φόβο.

Ο ίδιος ο Σμιθ, περιέγραψε το «μοναδικό αυτό συναίσθημα» σε ένα email του στο Vice.«Ο κόσμος περιγράφει πολλά πράγματα με την λέξη “φόβος” – όπως πχ. κάποιος “φοβάται τα κορίτσια” ή “φοβάται την αποτυχία”- αλλά εγώ μιλάω για τον φόβο όταν αντιμετωπίζει κάποιος τον θάνατο ή κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Αυτός είναι ο φόβος που μου αφαιρέθηκε», έγραψε ο Σμιθ.Εξήγησε επίσης ότι «ο φόβος του για τα ερπετά» έχει πλέον αλλάξει σε μία πιο «λογική εκδοχή».Μάλιστα παρέθεσε αρκετά παραδείγματα του πώς η αλλαγή αυτή έχει επηρεάσει την συμπεριφορά του.


Περπατώντας στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, τον πλησίασε απειλητικά μια ομάδα ύποπτων κακοποιών και αντί να τους αποφύγει, περπάτησε δίπλα τους με απόλυτη ηρεμία εκπλήσσοντας και τον ίδιο τον εαυτό του.

«Προφανώς η έλλειψη φόβου από μεριάς μου, τους έδιωξε», ανέφερε στο Vice.Σε ένα άλλο περιστατικό, είπε ότι τον τσίμπησε αράχνη αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει.

 

«Είπα στον εαυτό μου, “ωχ με τσίμπησε και πονάω. Τι κάνω τώρα;», τόνισε ο Σμιθ.

Επίσης, ανακάλυψε ότι πλέον δεν φοβόταν το ύψος και το να βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Σίγουρα δείχνει πιο χαρούμενος με την νέα κατάσταση. Η ζωή του είναι καλύτερη χωρίς το «αίσθημα του φόβου» παρότι ακόμα υποφέρει από ζητήματα έλλειψης μνήμης και συγκέντρωσης.

Πλέον όμως μπορεί να αναλύει καταστάσεις με ηρεμία και λογική αντί να κατακλύζεται από συναισθήματα.

Οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη φόβου που αισθάνεται ήταν μία αναπάντεχη παρενέργεια, ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η νέα «εξέλιξη» στη ζωή του.


(sputniknews)

Από το el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου