Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: "Η Ελλάδα θέλει πόλεμο;"

 "Οι πιλότοι της έχουν μεγαλώσει με έχθρα για την Τουρκία"

Η προπαγάνδα της Άγκυρας περί παρενόχλησης του ερευνητικού σκάφους "Τσεσμέ" από ελληνικά F-16 συνεχίζεται μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για προκλητικές ενέργειες της Αθήνας, οι οποίες όπως αναφέρουν δημοσιεύματα γίνονται εδω και χρόνια σε βάρος της Τουρκίας. Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν και δηλώσεις απόστρατων τούρκων αξιωματικών, όπως του Αλί Ντενίζ Κουτλούκ που μίλησε στο

A Haber.

Μάλιστα, δηλώσεις του συνταξιούχου Ναύαρχου φιλοξενούνται σήμερα από πολλά ΜΜΕ. Η Sabah σε προκλητικό άρθρο της γράφει:: "Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες", ενώ διερωτάται ποιος είναι ο "σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας", φτάνοντας και στο σημείο να γράφει εάν η Αθήνα θέλει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία.


"Η ελληνική νεολαία και οι πιλότοι έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία"

"Η ελληνική νεολαία και οι πιλότοι έχουν μεγαλώσει με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση ήταν πολύ αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, είναι αντίθετη και για στρατιωτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, η Τουρκία είναι ελεύθερη να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα. Αυτό το πλοίο δεν αποτελεί απειλή για αυτούς. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να εκφράζουν τη συμπεριφορά τους σε λογικό πλαίσιο", είπε ο Αλί Ντενίζ Κουτλούκ. 

 

"Η Ελλάδα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι"

Η Ελλάδα παίζει ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι επειδή έχει τη συμπάθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ, αναφέρει ο έΝαύαρχος, προσθέτοντας ότι αυτό η Τουρκία δεν πρέπει να το επιτρέψει και πρέπει να είναι απαιτητική, τονίζεο ο Κουτλούκ και αναφέρεται σε αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών και σε θέματα κυριαρχίας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με "αδιευκρίνιστο καθεστώς" όπως είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Από το kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου