Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τέσσερις τομείς της ζωής σας που βελτιώνονται με το τρέξιμο

 

Μπορεί η πρώτη σκέψη στο άκουσμα της λέξης «τρέξιμο» να είναι η σωματική ευεξία και η βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, όμως η επιρροή του και στην ψυχολογία του κάθε ανθρώπου είναι μεγάλη.

Ακολουθούν κάποιοι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί μέσα από το τρέξιμο εκτός από σωματική υγεία να είναι και πνευματικά σε

πολύ καλό επίπεδο:


1. Επεκτείνει την κοινωνική ζωή ενός ανθρώπου

Οταν κάποιος ασχολείται με μία δραστηριότητα, όπως είναι το τρέξιμο, ανοίγεται σε μία νέα κοινωνική ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα. Ετσι, ανοίγει ο κοινωνικός περίγυρος με άτομα που έχουν την ίδια «τρέλα».

2. Η ευεξία του αθλητή φτιάχνει την ψυχολογία

Το τρέξιμο και η καλή σωματική κατάσταση ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη, κάτι που οφείλεται και στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται.

3. Περισσότερο τρέξιμο, περισσότερα αντισώματα

Το τρέξιμο σε συνδυασμό με την καλή ψυχολογική κατάσταση δημιουργούν επιπλέον αντισώματα, τα οποία κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Αλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις ασθένειες.


4. Το τρέξιμο περιορίζει το άγχος

 

Η άσκηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση του στρες και βοηθάει στη λήψη αποφάσεων. Είναι ένα σημαντικό όπλο που έχουμε στα πόδια και τα χέρια μας. Το τρέξιμο περιορίζει την της απελευθέρωσης της κορτιζόλης. Όταν είμαστε αγχωμένοι τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν. Και ενώ η κορτιζόλη είναι σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος δεν πρέπει να φτάνει στα ύψη διότι μετά έρχεται το κακό! Το τρέξιμο λειτουργεί κατασταλτικά και ευεργετικά!

ΠΗΓΗ

Από το tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου