Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχολείο απαγορεύει σε παιδιά να στέλνουν κάρτες Χριστουγέννων για την προστασία του περιβάλλοντος

Ένας διευθυντής σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απαγόρευσε στους μαθητές να αποστείλουν κάρτες Χριστουγέννων για…περιβαλλοντικούς λόγους.

Ο Jonathan Mason, επικεφαλής του Δημοτικού Σχολείου Belton Lane στο Grantham του Lincolnshire, δήλωσε ότι η παράδοση ήταν κακή για το περιβάλλον.
Ωστόσο, οι γονείς δήλωσαν ότι η κίνηση δεν είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και κατηγόρησαν τον κ. Mason για 
«υποκρισία», αφού ανακοίνωσε την απαγόρευση σε μια επιστολή προς όλους τους γονείς.
Στην επιστολή του έγραψε: «Πρόσφατα έχω πλησιάσει πολλά παιδιά που ανησυχούν για τον αντίκτυπο στο περιβάλλον της αποστολής καρτών Χριστουγέννων . Σε όλο τον κόσμο στέλνουμε αρκετές χριστουγεννιάτικες κάρτες και αν τις τοποθετούσαμε την μια δίπλα στην άλλη, θα κάλυπταν την περιφέρεια του κόσμου 500 φορές. Η κατασκευή καρτών Χριστουγέννων συμβάλλει στις συνεχώς αυξανόμενες εκπομπές άνθρακα. Έτσι, για να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον στο σχολείο, δεν θα έχουμε ένα ταχυδρομικό κουτί για Χριστουγεννιάτικες κάρτες από φέτος και εφεξής.
Αντ ‘αυτού, μπορούμε να σας ενθαρρύνουμε να εξοικονομήσετε χρήματα και να προστατεύσετε το περιβάλλον μη στέλνοντας κάρτες σε όλα τα παιδιά σε μια τάξη ξεχωριστά, αλλά αντίθετα, αν θέλετε να στείλετε μια κάρτα, στείλτε μία κάρτα σε ολόκληρη την τάξη.

«Οι δάσκαλοι μπορούν στη συνέχεια να παρουσιάσουν τις κάρτες στην τάξη για να τις δουν όλοι.»

Ένας γονέας, ο οποίος δεν ήθελε να ονομαστεί, είπε στην Daily Mail: «Γνωρίζω αρκετούς γονείς που είναι αναστατωμένοι γι ‘αυτό. Γιατί δεν μπορούν όλες αυτές οι κάρτες να ανακυκλωθούν ούτως ή άλλως και να αγοράσουμε πολλές Χριστουγεννιάτικες κάρτες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πού είναι όλο το πνεύμα των Χριστουγέννων σε αυτό; Ξέρω ότι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά αυτές είναι μερικές χριστουγεννιάτικες κάρτες μία φορά το χρόνο».



Ένας άλλος πρόσθεσε: «Το να πεις στους ανθρώπους να σταματήσουν να στέλνουν κάρτες που στέλνεται σε εκατοντάδες παιδιά βρωμάει υποκρισία . Ελπίζω οι γονείς να μποϊκοτάρουν αυτά τα σχέδια. Συμφωνώ ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι σημαντικά αλλά δεν βλέπω τα ανακυκλώσιμα Χριστουγεννιάτικα δώρα ως τεράστια ειβάρυνση σε αυτά τα προβλήματα».
Το Belton Lane Primary είναι ένα μικτό, κοινοτικό σχολείο με 275 μαθητές ηλικίας μεταξύ 4 και 11 ετών. Βαθμολογήθηκε ως «καλό» στην τελευταία επιθεώρηση της Ofsted.

Από το pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου