Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Οι προφητείες του μυστηριώδους Βαυαρού Stormberger, τον 18ο αιώνα…

Ο Matthias Stormberger, γεννημένος στη Βαυαρία το 1753, υπήρξε ένας χωρικός, αλλά όχι τόσο απλοϊκός, καθώς έγινε διάσημος για τις προφητείες του.
Ο Βαυαρός αυτός χωρικός προφήτευσε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εκατόν πενήντα χρόνια πριν ξεσπάσει, αλλά και πλήθος μελλοντικών εφευρέσεων.
Η ιστορία του υπήρξε εξόχως περίεργη. Στην περιφέρεια Rabenstein της Βαυαρίας εμφανίστηκε μια μέρα ένα παιδί, το οποίο δεν ήξερε ούτε το όνομά του! Κανείς δεν μπορούσε να
μαντέψει από πού κρατούσε η σκούφια του εγκαταλελειμμένου αυτού πλάσματος, αλλά και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να εξακριβώσει την καταγωγή του. Ήταν απλούστατα ένα έκθετο παιδί, το οποίο προσελήφθη στην υπηρεσία κάποιου χωρικού ως τσοπάνος. Αργότερα, του δόθηκε το όνομα Stormberger. Ενώ, λοιπόν, φύλαγε τα πρόβατα του αφέντη του μέσα στη μοναξιά, άρχισε “να ακούει τις φωνές του δάσους”, όπως ισχυριζόταν και κάπως έτσι, ξεκίνησε να προλέγει το μέλλον.
Rabenstein, Βαυαρία

Οι προφητείες του διασώθηκαν εν μέρει εγγράφως από τους σύγχρονούς του και εν μέρει, διαδιδόμενες από στόμα σε στόμα.
Το 1770, ο νεαρός Stormberger είπε: “Στο δάσος θα κατασκευαστούν σιδερένιοι δρόμοι και ο σιδερένιος σκύλος θα γαβγίζει μέσα στην ερημιά. Θα υπάρξουν άμαξες δίχως άλογα και οι άνθρωποι θα πετούν στον αέρα σαν τα πουλιά”. Προφανώς, ο Stormberger προέβλεψε τον σιδηρόδρομο, το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο.
Κάθε τόσο εξαφανιζόταν από το μέρος όπου ζούσε και πάλι επέστρεφε, έως ότου πέθανε. Λίγο πριν τον θάνατό του, μάλιστα, είχε πει ότι κατά τη διάρκεια της κηδείας του θα παρουσίαζε κάποιο σημάδι, ώστε να πειστούν όλοι για την αλήθεια των προφητειών του.
Πράγματι, από τη νεκροφόρα άμαξα που τον μετέφερε στην τελευταία του κατοικία, αποσπάστηκε ένας τροχός, το φέρετρο κύλισε χάμω, το καπάκι άνοιξε και ο νεκρός Stormberger παρουσιάστηκε ακόμη μια φορά ενώπιον των περιδεών συμπατριωτών του, που έχασκαν από κατάπληξη με το στόμα ορθάνοιχτο.
Οι προφητείες του έφταναν και πέρα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σχετικά με την έναρξη του πολέμου, ο Stormberger είχε πει: “Όταν έξω στο δάσος τελειώσει ο σιδερένιος δρόμος και ο σιδερένιος σκύλος αρχίζει να γαβγίζει, θα αρχίσει και ο μεγάλος πόλεμος…” Πρέπει να σημειωθεί ότι την 1η Αυγούστου του 1914 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του σιδηρόδρομου από το Deggendorf στο Kalenneck, που διερχόταν από τον Μέλανα Δρυμό, κοντά στο μέρος που έμενε ο Stormberger. Συνεπώς, η πρόρρησή του επαληθεύτηκε πλήρως.
Rabenstein, Βαυαρία, η γενέτειρα του Matthias Stormberger

Επιπλέον, είχε προφητεύσει ότι “ο πόλεμος τούτος θα ξεκινήσει από έναν μικρό (Σερβία) και θα τελειώσει με έναν μεγάλο, ο οποίος θα περάσει τη θάλασσα (Αμερική)”.


Για τη μεταπολεμική εποχή, ο Stormberger έλεγε: “Αμέσως μετά τον πόλεμο, θα έλθει καιρός όπου το χρήμα δε θα έχει καμιά απολύτως αξία. Με διακόσια φιορίνια δε θα μπορεί κανείς να αγοράσει ούτε ένα καρβέλι ψωμί, μα δε θα υπάρχει πια τόση πείνα στον κόσμο. Τα χρήματα θα κατασκευάζονται από σίδερο και το χρυσάφι θα γίνει εξαιρετικά πολύτιμο. Όμως, κανείς δε θα αντέχει τον άλλον, ούτε και θα τον υποφέρει. Θα βγάλουν τον Θεό απ’ τη γωνιά του και θα τον κλείσουν μέσα σε καπέλα. Οι μικροί θα γίνουν μεγάλοι και οι μεγάλοι, μικροί. Οι νέοι αφέντες δε θα κάνουν τίποτε άλλο, εκτός από νόμους, τους οποίους, μετά από λίγο, δε θα τηρεί κανείς και θα επιβάλλουν φόρους, τους οποίους οι άνθρωποι θα αδυνατούν να πληρώσουν. Αλλά, κατόπιν, η δυσκολία θα περάσει και δε θα μείνει τίποτα απ’ το κακό”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 22/01/1935…
Από το strangepress
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου